Weerdenburgselaan 1
3985SE
WERKHOVEN
tel. 0343-551440

Zaterdag 29 april trok v.v. Voorwaarts 1 naar Werkhoven voor de uitwedstrijd tegen Aurora 1 en won verdiend met 0-2.

In bijzonder speelde v.v. Voorwaarts in de eerste helft een uitstekende partij voetbal op het matige en hobbelige grasveld en kreeg het direct na aanvang ook gelijk kansen via Roel Jacobs en Luuk Baas.
Toch was het eerst bijna 1-0 voor de gastheren, dat na een succesvolle en goed uitgevoerde counter de Aurora-spits maar nipt over zag schieten.
Kort daarna werd een duel op het middenveld door v.v. Voorwaarts gewonnen en kon aanvoerder Jeroen Stadler de bal aan spits Roel Jacobs meegeven, die vanaf de middenlijn met een solo de bal later onhoudbaar binnenschoot (0-1). Zeven minuten later gaf Luuk Baas vanaf links een goede assist op Roel Jacobs die de bal laag in de korte hoek schoot (0-2).
Kort voor rust had Luuk Baas de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar schoot vanaf de linkerkant van rand strafschopgebied net naast, terwijl het Aurora-doel leeg was.

In de tweede helft ging sv Aurora vechten voor haar laatste kans voor lijfsbehoud, maar slaagde er niet in echte kansen te creeren.  Alleen vele hoge balen in de zestien meter geven was het resultaat van het Aurora-offensief, maar werden deze allemaal goed onderschept door goed verdedigen en de bekwame en goed spelende doelman Jacco Groen, die zijn laatste wedstrijd als stand-in voor v.v. Voorwaarts 1 keepte.
Aan de andere kant vielen er wel grote kansen op de 0-3 te noteren, maar bleven doelpunten helaas uit. Eerst had spits Roel Jacobs de 0-3 op zijn schoen, maar schoot hij tegen de uitstekend uitkomende invaller-doelman aan. Kort daarop had Roel Jacobs een strafschop moeten krijgen, toen hij rond de penaltystip werd neergehaald.
De 79-jarige scheidsrechter van dienst zag er niets in, maar gaven beide ploegen ook na afloop overduidelijk aan dat de bal op de stip had gemoeten. Deze overtreding op Roel Jacobs zorgde er wel voor dat hij geblesseerd het veld moest verlaten en dat is zeker een aderlating voor het team van trainer Walter Bout.
Zowel Tim Brons als Niek Brinkhof kwamen ook een keer alleen op de Aurora-doelman af, maar ook deze beide keren werd het schot uitstekend gepareerd en was de 0-2 eindstand een feit.

Zaterdag 13 mei speelt v.v. Voorwaarts 1 thuis tegen OSM'75 1 en is de aanvang 14.00 uur.