Arienslaan 2
3573PT
UTRECHT
tel. 030-2716858

Zaterdag 28 januari stond in het teken van de eerste competitiewedstrijd in 2023 thuis tegen DWSM 1 en won Voorwaarts 1 moeizaam met 6-3.
In de voorbereiding op deze wedstrijd speelde v.v. Voorwaarts twee oefenduels tegen 3e klassers (Odysseus, 0-1 verlies en Altius, 2-4 verlies), waarbij in beide wedstrijden een goede eerste helft werd afgeleverd.

Op de eerste 10 minuten na was daar afgelopen zaterdag absoluut geen sprake van en wist v.v. Voorwaarts in de eerste helft slechts een paar kansen te creëren.
Op aangeven van middenvelder Jasper Dik kwam v.v. Voorwaarts via onhoudbaar en laag schot in de linkerbenedenhoek binnen drie minuten al door Roel Jacobs op een 1-0 voorsprong.   Na 10 minuten ontstond een lange en slechte fase van v.v. Voorwaarts, profiteerde DWSM 1 hier direct volop van door eerst met een mooie lob de stand op 1-1 te brengen en daarna zelfs na een scrimmage in de 35e minuut een 1-2 voorsprong te pakken.
Gelukkig kwam vlak voor rust bij v.v. Voorwaarts het besef dat het spel veel beter moest gaan worden om deze wedstrijd te gaan winnen.  Opnieuw op aangeven van Jasper Dik scoorde Roel Jacobs met een mooi, hard en onhoudbaar afstandsschot in de rechterbovenhoek de 2-2 en luidde daarmee de ommekeer in.

In de tweede helft werd het ook een feit en volgde er kansen aan de lopende band.   Te beginnen in de 47e minuut met de assist van Roel Jacobs kon Luuk Baas v.v. Voorwaarts op een 3-2 voorsprong zetten.  Niet veel later bracht Yoni van Aagten uit een vrije trap de stand op 4-2.  Daarna was het wachten op de 5-2, maar de kansen via o.a. Tim Brons, Roel Jacobs en Jeroen Stadler werden niet benut.  DWSM 1 bracht zelfs de spanning in de wedstrijd terug door opnieuw na een scrimmage de 4-3 binnen te schieten.  Toch bleef v.v.Voorwaarts de baas en bezorgde invaller Rik van der Hem in de 79e minuut de bal bij invaller Mart Krüsemann, die op links rand zestien meter met een geweldig mooi en afdraaiend schot het doelnet deed trillen (5-3). Hierna werden nog de nodige kansen door v.v. Voorwaarts gemist,  maar kon op aangeven van Roel Jacobs onze rechtsbuiten Jeroen Stadler met een intikker vlak voor tijd de eindstand van 6-3 op het scorebord plaatsen.

Zaterdag 4 februari wacht de uitwedstrijd tegen VVJ 1 en is de aanvang 14.00 uur.