Mannen, 1, 3e klasse D

10 maart 2018 14:30

G.R. (Guido) Vugts

Onbekend

Twee weken geleden werd met ruime cijfers van Kockengen 1 (4-1) gewonnen en afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd tegen DOSC 1 triomfantelijk in een 1-2 overwinning omgezet.

De eerste 20 minuten waren duidelijk voor de thuisploeg en dat resulteerde ook in de 1-0 na niet alert verdedigen.  Na enige omzettingen in de verdediging werd de beste DOSC-speler aan banden gelegd en kwam v.v. Voorwaarts zelf steeds meer en beter aan voetballen toe.  Dat resulteerde al gauw in kleine kansjes, maar helemaal in een grote kans voor spits Arthur van Dinther die alleen voor de DOSC-keeper de bal helaas ver naast schoot.

Vlak voor rust, maar wel op zeer goed moment strafte de goedspelende middenvelder Andreas Pallesen een verkeerde terugspeelbal genadeloos af en werd de ruststand van 1-1 bereikt.

In de tweede helft golfde het spel op en neer en was v.v. Voorwaarts de iets betere ploeg, wat vooral gekenmerkt werd door hardwerken.  Toch kreeg DOSC de mooiste kans op 2-1, maar viel de bal na een schitterend afstandsschot via de binnenkant van de paal gelukkig voor v.v. Voorwaarts weer het veld in.  Kansen via Rob Grondhuis, Andreas Pallesen, Thom Kraaij en Lucas Brouwers troffen helaas geen doel.   Gelukkig wel de mooie kopbal van onze rechterverdediger en matchwinnaar Rian Bijl die -vanuit een corner van Robin de Rooij- de welkome 1-2 op het scorebord liet verschijnen.

DOSC drong de laatste 10 minuten wel aan, maar vond steeds keeper Rik van den Boogaart op zijn weg. Vlak voor tijd schoten na een mooie Voorwaarts-aanval zowel Thom Kraaij als een DOSC-speler beiden één keer ook nogeens op de DOSC-doelpaal. Na deze laatste aktie viel kort daarna ook het laatste fluitsignaal te horen en was de 1-2 eindstand een feit.

De eerste overwinning in een uitwedstrijd voor het hardwerkende zaterdag 1 werd na afloop goed gevierd in de Voorwaarts-kantine.

Komende zaterdag staat voor Voorwaarts 1 de thuiswedstrijd tegen Maarssen 1 op het programma en is de aanvang om 14.00 uur.