Mannen, 1, 3e klasse D

10 februari 2018 15:15

Brilleman, H. (Henri)

Onbekend

In de slotfase van de uitwedstrijd tegen OSM'75 1 verloor onze zaterdag 1 met 2-0.

In de gelijkopgaande wedstrijd werden aan beide kanten weinig kansen gecreëerd, maar gebeurde er genoeg.
De goedspelende Ruud van der Sar kwam in de eerste helft met zijn afstandsschoten nog het dichtst bij een doelpunt.
Eerst tikte de OSM-keeper de bal net onder de lat weg en even later kwam de bal keihard op de onderkant van de lat terecht, maar stuitte de bal het veld weer in. Aan de andere kant belandde een afzwaaiende OSM-voorzet op de paal.
Eerder moest Emiel van Duuren na een harde charge (niet door de scheidsrechter waargenomen) het veld noodgedwongen verlaten en bleek later in het ziekenhuis dat hij zijn enkel had gebroken. Invaller Joris Zijlema kreeg vlak voor rust van zijn tegenstander een harde por in de zij en moest hij zich ook direct laten vervangen. In het ziekenhuis bleek dat er in een nier van Joris enkele scheurtjes zaten, waardoor bloedverlies was ontstaan.
In de tweede helft gebeurde er weinig totdat ruim een kwartier voor tijd de Osm-voorstopper en onze spits Luuk Baas "rood" ontvingen. Dit zorgde voor een ommezwaai dat in het voordeel voor OSM'75 ging uitvallen. Kwartier voor tijd kwam OSM'75 op 1-0 nadat een afstandsschot via de binnenkant van de paal het doel inging. In een poging een bal te koppen vanuit een corner voor Voorwaarts viel Edmond Landwehr na een duw en geheel uit balans keihard op zijn rug. Nader onderzoek wees uit dat het een klassieke rugblessure is, maar betekende wel dat Voorwaarts de wedstrijd met negen man ging eindigen en wist OSM'75 uit een counter in blessuretijd de 2-0 eindstand te bereiken.
Mede namens alle spelers en technische staf wensen wij Emiel, Joris en Edmond een voorspoedig herstel toe en hopen dat zij heel snel weer Voorwaarts kunnen gaan bezoeken om een wedstrijd te bekijken.

A.s. zaterdag (17/2) staat voor onze zaterdag 1 om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen SVM op het programma.