Mannen, 1, 3e klasse D

24 februari 2018 14:00

B.A. (Bryan) de Groot

Onbekend

Eindelijk werden de eerste punten in 2018 door onze zaterdag 1 tegen Kockengen 1 (4-1) gepakt.
Voorwaarts kwam met een flitsende start na 37 seconden door Robin de Rooij (mooie actie en voorzet van Andreas Pallesen) op een 1-0 voorsprong.
Kort daarna moest de jarige keeper Rik van den Boogaart twee keer redding brengen bij goede kansen voor Kockengen.
Vlak voor rust kreeg Rob Grondhuis een mooie kans op 2-0, maar redde de Kockengen-keeper zeer fraai.
In de tweede helft ging Voorwaarts met hardwerken en spelend op de counter voor de winst.
Rob Grondhuis bracht met zijn lage schuiver en via de binnenkant van de paal vanuit een counter de 2-0 op het mooie scorebord.  Een gemakkelijk gegeven vrije bal vlak voor het Voorwaarts-doelgebied door de goed leidende scheidsrechter B. de Groot kwam Kockengen met mooie vrije trap terug op 2-1.
Gelukkig bracht kort daarna opnieuw Rob Grondhuis de stand op 3-1 met opnieuw een lage en onhoudbare schuiver.
Het slotakkoord was geheel voor Voorwaarts en had Kockengen de strijdlust niet meer.  Met opnieuw een mooie aanval over rechts kon invaller en linksbuiten Stephan Wolbers (speler za 4) de bal over de achterlijn werken (4-1).
Een mooie overwinning die onze zaterdag 1 voorlopig van de laatste plaats haalde, maar ook dikverdiend was.
Zeer opvallend, mooi en leuk was de invalbeurt van Niek in 't Veld vlak voor tijd. Hij heeft twee keer het veld op en neer gelopen en geen bal geraakt toen de scheidsrechter voor einde wedstrijd floot.

Zaterdag 10 maart a.s. staat de uitwedstrijd tegen DOSC 1 (14.30 uur) op het programma.