Spannende wedstrijd in het voordeel van onze zaterdag 1 beslist.

1 - 0

Elinkwijk 1

Edmond Landwehr (intikker)
73'

Mannen Zaterdag nacompetitie 1e ronde, 3e klasse/4e klasse 4) Wedstrijd B 3D/4G+H

2 juni 2018 14:30

S. (Sjoerd) Verkleij

Onbekend

Zaterdag 2 juni stond in het teken van de nacompetitie van onze zaterdag 1 en speelde zij de eerste knock-out wedstrijd tegen Elinkwijk 1.

Deze spannende en sportieve wedstrijd werd met een 1-0 uitslag in het voordeel van Voorwaarts 1 beslist.

In de eerste helft werd door onze spelers veel druk gezet op tegenstander Elinkwijk, maar was het juist onze tegenstander die de eerste beste kansen kregen. Door uitstekend keeperswerk van invaller-keeper Matteo Traversini, het hardwerken van onze solide verdediging en een terecht afgekeurd Elinkwijk-doelpunt , bleef de "0" voor onze tegenstander op het scorebord staan.
In het tweede deel van de eerste helft was v.v. Voorwaarts duidelijk de betere ploeg, maar ook de kansen via Luuk Baas, Thom Kraaij en de grootste via Rob Grondhuis bleven onbenut. Ook werd een doelpunt van Mark Bouwman wegens buitenspel afgekeurd.

De rusttand van 0-0 was evenwel terecht te noemen.

In de tweede helft leek het betere spel van Elinkwijk van de eerste helft te zijn verdwenen en maakten vele spelers een uitgebluste indruk. Hierdoor kwam het alleen nog toe aan afstandsschoten, waarbij keeper Matteo Traversini slechts een enkele keer hoefde in te grijpen.

Aan de andere kant nam de druk op de Elinkwijk-verdediging toe en kreeg v.v. Voorwaarts steeds meer mogeijkheden. Toch moest het wachten tot ruim een kwartier voor tijd toen de uitstekend spelende middenvelder Ed Landwehr een mooie voorzet van Luuk Baas met een halve omhaal dicht bij de doellijn de beslissende 1-0 intikte.

Ondanks dat het tot einde fluitsignaal billen knijpen was, kwam de voorsprong niet meer in gevaar en kreeg het via Luuk Baas vijf minuten voor tijd zelfs de beste mogelijkheid op de 2-0, maar ging zijn kopbal staande vlak voor de Elinkwijk-keeper helaas net over het doel.

Door deze winst ontvangt Voorwaarts 1 op zaterdag 9 juni thuis de 4e klasser Hercules 1 (aanvang: 14.30 uur) en hopen wij van harte dat ook deze wedstrijd op weg naar behoud in de derde klasse in winst omgezet gaat worden.