Matig zaterdag 1 wint na rust van nummer laatst.

Mannen Zaterdag standaard (A-cat), 4e klasse H

18 mei 2019 14:30

Afgeschermd

Onbekend

Hoe moeilijk is het tegen de nummer laatst te moeten voetballen dat deze competitie al 216 doelpunten tegen had gehad?
Met daarbij het feit dat onze zaterdag 1 eerder dit seizoen tegenstander Oranje Wit thuis met maar liefst 19-0 wist te verslaan, leek het een simpele wedstrijd met een grote overwinning te moeten gaan worden.
Onverwacht bleek het een moeilijke wedstrijd te worden, die uiteindelijk wel met een 0-4 eindstand werd gewonnen.
Deze overwinning leverde Voorwaarts 1 -met nog 1 competitieduel a.s. zaterdag 25 mei te gaan- definitief de 5e plek op en heeft het de periodetitel op zak voor de play-off-wedstrijden vanaf zaterdag 1 juni.

De start van v.v. Voorwaarts was nog geeneens onverdienstelijk en kreeg het in de 1e minuut al twee mooie doelkansen, welke allebei werden gemist.
Oranje Wit kon maar 1 ding en dat was met 10 man achter de bal verdedigen.  Hierop bleef het antwoord van onze mannen in de eerste helft schuldig, ondanks dat met matig voetbal toch enkele kansjes werden gecreeerd. De laatste kans voor rust was voor Marten van der Zee die de rebound (na een schot van Rob Grondhuis) ietwat te zacht inschoot, waardoor de Oranje Wit-doelman fraai kon redden.

De tweede helft liet zien dat v.v. Voorwaarts meer kansen kreeg en dat kwam voornamelijk door de vermoeidheid van de tegenstander.
Dit bleek helemaal toen middenvelder Martin Renkema met een puntertje de 0-1 scoorde.
Daarna voerden Rob Grondhuis (0-2) en Marten van der Zee (0-3 en 0-4) en de score nog op naar de 0-4 eindstand tegen een zeer matig, maar sterk verdedigend Oranje Wit.

Na de goede wedstrijd tegen de nummer 4 Achterveld vorige week, behoorde deze wedstrijd -ondanks de winst- tot 1 van de minste wedstrijden van het seizoen.

Komende zaterdag 25 mei (aanvang: 14.30 uur) staat thuis de laatste competitiewedstrijd voor Voorwaarts 1 tegen SVMM 1 op het programma.