Mannen Zaterdag standaard (A-cat), 4e klasse H

11 mei 2019 14:00

J. (Jurgen) van den Hazel

Onbekend

Onze zaterdag 1 heeft zich afgelopen zaterdag 11 mei van een zeer goede kant laten zien door Achterveld 1 (kandidaat voor de laatste periodetitel) meer dan verdiend met 2-0 te verslaan.
Avhterveld was aangetreden in haar sterkste opstelling, terwijl v.v. Voorwaarts aantrad zonder Giel Linthorst (geblesseerd), Emiel van Duuren, Menno Bijlsma en Rian Bijl (allen vakantie).
Opmerkelijk was dat v.v. Voorwaarts het verschil pas in de laatste 20 minuten maakte, omdat het voor rust een legio aan kansen had dat helaas niet resulteerde in doelpunten.
Zoals de eerste kans in de 6e minuut van spits Rob Grondhuis na een mooie combinatie met gelegeheidsspits Marten van der Zee, de tweede kans kwam 4 minuten later voor Marten van der Zee na een mooie combinatie met Rob Grondhuis.
In de 18e minuut was het voorstopper Niels Schoenaker die alleen voor de keeper de bal hoog naast schoot, na een mooie voorzet van middenvelder van Mark Buursma. Uit een corner van Mark Buursma kopte Niel Schoenaker in de 24e minuut net naast.
Uitblinker en rechtermiddenvelder Jorik Koenjer bracht met mooie soloaktie langs een paar Achterveld-spelers Rob Grondhuis in de 26e minuut in stelling, maar helaas was zijn schot te zacht om de Achterveld-doelman te verrassen.
In de 30e minuut de laatste doelkans voor rust toen Rob Grondhuis tegen de paal schoot na een goede aktie en voorzet van de goedspelende invaller en linksbuiten Robin de Rooij.
Na de rust ging de wedstrijd enige tijd gelijk op zonder dat er kansen waren. Achterveld doorbrak dit in de 57e minuut en kwam de Achterveld-spits na een snelle counter oog in oog met onze doelman Rik van der Boogaart te staan, die vervolgens zeer fraai het schot tot een corner pareerde.
In deze sportieve wedstrijd had v.v. Voorwaarts na 70 minuten wedstrijd een strafschop verdiend, toen een Achterveld-verdediger de bal boven zijn hoofd met zijn hand wegsloeg, maar kreeg deze helaas niet.
In de 74e minuut kwam de welkverdiende 1-0 op het scorebord, toen onze topscorer Rob Grondhuis op fabuleuze wijze uit de rebound van een corner de bal met volley onhoudbaar in de kruising schoot.  In de 88e minuut was het opnieuw Rob Grondhuis, die na een mooie aanval, met een laag schot de 2-0 eindstand aantekende.

Komende zaterdag 18 mei (aanvang: 14.30 uur) speelt onze zaterdag 1 de uitwedstrijd tegen nummer laatst Oranje Wit 1 uit Elst.