Mannen Zaterdag standaard (A-cat), 4e klasse H

13 april 2019 14:00

R. (Rick) Paszotta

Onbekend

Afgelopen zaterdag 13 april speelde v.v. Voorwaarts 1 de thuiswedstrijd tegen DVSA 1 en eindigde deze wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

De eerste helft was voor v.v. Voorwaarts, maar het vergat wel in de eerste 45 minuten de genadeklap uit te delen.
Onze zaterdag 1 kwam op 1-0 voorsprong, nadat een mooi en hard schot van middenvelder Jeroen Stadler in de rebound en tot verbazing door middenvelder Martin Renkema simpel over de doellijn kon worden getikt.
Spits Menno Bijlsma scoorde met een intikker zelfs de 2-0, nadat de DVSA-doelman de bal na een hoge voorzet losliet.
v.v. Voorwaarts kreeg nog een paar mooie mogelijkheden om de stand voor rust op de 3-0 te brengen. De grootste kans daartoe werd uitstekend gepareerd door de DVSA-doelman, nadat spits Menno Bijlsma vlak voor hem de bal hard inschoot.
Vlak voor rust kwam DVSA via een strafschop op 2-1, nadat rechterverdediger Jorik `snorrik` Koenjer een overtreding net binnen de 16 meter had gemaakt.

De start van de tweede helft was volledig voor DVSA en kwam zelfs via een vrij gemakkelijk gegeven strafschop (waar was de VAR ?) op 2-2.
DVSA ging -in strijd om 3e periodetitel- furieus ten aanval om een voorsprong te forceren en bijna lukte dat ook. Eerst verscheen een vrijstaande speler alleen voor doelman Rik van den Boogaart, maar zijn schot ging net naast. Kort daarna een mooi over de Voorwaarts-muur ingedraaide vrije bal, welke uitstekend door doelman Rik van den Boogaart tot hoekschop werd verwerkt.
Halverwege de 2e helft kwam onze zaterdag 1 onder de DVSA-druk uit en kreeg het zelf weer kansen via Jeroen Stadler, Menno Bijlsma en Rob Grondhuis (kopbal op de lat).
Een paar minuten voor tijd kopte spits Menno Bijlsma heel fraai de 3-2 binnen, maar in dezelfde minuut viel aan de andere kant na een mooi afstandsschot de 3-3 eindstand binnen. Helaas had DVSA niets aan dit gelijke spel en lijkt het voor de 3e periodetitel ook uitgeschakeld.

Komende zaterdag 20 april (aanvang: 14.30 uur) speelt onze zaterdag 1 in de uitwedstrijd tegen SVP, dat afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen nummer 2 VVA  Achterberg fraai met 1-2 had gewonnen.
Ook SVP maakt nog kans op de derde periodetitel en dat betekent dat onze zaterdag 1 -dat al de eerste periodetitel al op zak heeft- een pittig potje voetbal tegemoet gaat.