Mannen Zaterdag standaard (A-cat), 4e klasse H

6 april 2019 15:00

J. (Jan) van Stormbroek

Onbekend

Zaterdag 6 april jl. liet v.v. Voorwaarts zich weer eens van haar goede kant en speelden de mannen van Ron Daselaar en Rinco Bos ondanks de 3-1 nederlaag een prima wedstrijd tegen de toekomstige kampioen Vriendenschaar.

Ontegenzeggelijk waar is het feit dat Vriendenschaar in de eerste helft de betere ploeg was en v.v. Voorwaarts ver terug in de verdediging drukte.  Heel vaak waren de Culemborgers dreigend, maar tot echte doelkansen kwamen ze niet of het moeten de schoten zijn geweest die over of naast gingen.
In de 32e minuut kwam Vriendenschaar wel verdiend op 1-0, nadat een vrijstaande speler bij de tweede paal vrij simpel kon inkoppen.
Tegen de rust aan kroop onze zaterdag 1 wat meer uit haar schulp, ontstonden er kleine kansjes voor het Vriendenschaar-doel, maar gingen we met de stand van 1-0 rusten.

In de tweede helft ging onze zaterdag 1 steeds meer op de aanval spelen en er gingen ook kansen ontstaan. Spits Rob Grondhuis schoot tegen de keeper aan, voorstopper Emiel van Duuren kopte geheel vrijstaand naast het Vriendenschaar-doel en middenvelder Jeroen Stadler rondde een prima en lange rush af met een ietwat te zacht schot om de Vriendenschaar-doelman te verrassen.  Aan de andere kant ook gevaarlijke situaties, maar werd geen van de kansen op het doel afgerond.
Zeer jammerlijk was dat tijdens de goede fase van v.v. Voorwaarts juist Vriendenschaar op een 2-0 voorsprong kwam, nadat de zeer goedspelende verdediger Niek in 't Veld de bal ietwat te zacht terugspeelde op doelman Rik van der Boogaart.   De spits van Vriendenschaar kwam tussen beide en rondde bekwaam af.  Op het moment van de 2-0 speelde onze zaterdag 1 even met 10 man, omdat middenvelder Niels Schoenaker met een bloedneus enige tijd buiten het veld behandeld moest worden.
In de 89e minuut prikte Rob Grondhuis met een fraaie kopbal toch weer de aansluitingstreffer (2-1) binnen.  Met minimaal 5 minuten blessuretijd te gaan, dacht onze zaterdag 1 nog aanspraak te maken op de gelijkmaker. Dat gebeurde niet en werd het vanaf de elf meter-stip zelfs in de allerlaatste minuut 3-1, nadat de zeer goedleidende scheidsrechter J. Stormbroek ietwat te gemakkelijk en per abuis een overtreding buiten de zestien meter bestrafte met een strafschop.

Helaas een verloren partij, maar sinds weken presenteerde en presteerde onze zaterdag 1 zich weer op een zeer acceptabel en goed niveau.
Dit was gewoon een goede teamprestatie en geeft weer veel vertrouwen naar komende zaterdag toe.

Zaterdag 13 april (aanvang: 14.00 uur) de thuiswedstrijd van zaterdag 1 tegen DVSA 1