Mannen Zaterdag standaard (A-cat), 4e klasse H

16 maart 2019 14:00

J.J.A. (Joris) van Zuijdam

Onbekend

Zaterdag 27 oktober 2018 versloeg onze zaterdag 1 in een uitwedstrijd Uchta 1 al met 0-10 en afgelopen zaterdag 16 maart werd de 9-1 eindstand in de thuiswedstrijd bereikt.

Uchta 1 is in deze competitie van de 4e klasse H duidelijk een maatje te klein en bengelt ook terecht op de één na laatste plaats geheel onderaan.

Toch begon Uchta de wedstrijd uitstekend en verzorgde de linkeraanvaller van Uchta na een goede en snelle counter met een onhoudbaar schot de verrassende 0-1.  Na een minuut of acht kwam aan het verzorgde voetbal van Uchta een einde en kwam onze zaterdag 1 steeds beter in de wedstrijd.
Met dank aan de strakke wind kon linksbuiten Lucas Brouwers met een mooie boogbal vanaf de middencirkel de Uchta-doelman in de 9e minuut verrrassen (1-1).  De ban was gebroken en Uchta was de weg kwijt na een goed begin.
In de 16e en 17e minuut  bracht onze topscoorder en rechtsbuiten Rob Grondhuis al snel de stand op 3-1. Spits Menno Bijlsma en middenvelder Marten van der Zee brachten allebei met een mooi schot de stand in de 26e minuut op 4-1 en 5-1.

Na rust volgde nog vier treffers van opnieuw 2x (6-1 en 8-1Marten van der Zee (48e en 66e minuut) en 2x (7-1 en 9-1) van the man of the match Rob Grondhuis (52e en 77e minuut).

Komende zaterdag 23 maart (aanvang: 14.00 uur) staat voor onze zaterdag 1 de thuiswedstrijd tegen de Musketiers 1 op het programma.