Mannen Zaterdag standaard (A-cat), 4e klasse H

16 februari 2019 14:30

R. (Rik) ter Hoeve

Onbekend

Zaterdag 1 verloor met 2-0 van koploper VVA Achterberg in een voor de toeschouwers matige partij voetbal.

Deze wedstrijd werd in de eerste helft al beslist, waarin onze zaterdag 1 aanvallend weinig kon uitrichten.  Na een groot misverstand en botsing op het middenveld tussen onze verdedigers Rian Bijl en Martin Renkema kon de VVA-aanval zeer gemakkelijk worden opgezet en scoorde zij al na 15 minuten de 1-0.
Ondanks dat het voor de rest heel goed stond en VVA ook weinig kon creeren, viel vlak voor rust ook nogeens de 2-0, toen de bal niet goed weggewerkt kon worden en de VVA-linksbuiten met een bekeken schot scoorde.
De tweede helft kende ongeveer hetzelfde spelbeeld alleen kreeg Voorwaarts onder aanvoering van de goedspelende rechtsbuiten Lucas Brouwers meer mogelijkheden dan VVA, vooral onze linksbuiten Ruud van der Sar werd een paar keer in stelling gebracht.  Helaas leverde de Voorwaarts-kansen - mede door goed keeperswerk van de VVA-doelman- geen doelpunten op.

Deze nederlaag tegen koploper VVA is te billijken, omdat onze zaterdag 1 vele fases van de wedstrijd zeker niet de mindere ploeg was en door hard werken veel beter voor de dag kwam dan vorige week in de verloren wedstrijd tegen het veel lager geplaatste Echteld.

Donderdagavond 21 februari speelt onze zaterdag 1 een oefenwedstrijd uit tegen Nieuwland 1 (aanvang: 20.30 uur).
Komende zaterdag 23 februari staat voor Voorwaarts 1 de competitiewedstrijd thuis tegen SVF 1 (aanvang: 14.00 uur) op het programma.