Mannen Zaterdag standaard (A-cat), 4e klasse H

9 februari 2019 14:00

D. (Dick) van Laar

Onbekend

Afgelopen zaterdag heeft onze zaterdag 1 een grote steek laten vallen door de thuiswedstrijd tegen het mindere Echteld 1 met 1-3 te verliezen.

Onderschatting, hevige wind en zeker ook het compact goed verdedigende Echteld droeg bij aan de onverwachte nederlaag.

De gehele wedstrijd was Voorwaarts de betere ploeg en ruim 70% van de speeltijd in balbezit.  Alleen speelde onze zaterdag 1 het niet slim en liep het telkenmale tegen de muur van Echteld-verdedigers aan en was de Echteld-doelman in grootse vorm.
De beste kans binnen 10 minuten was voor onze rechtsbuiten Robin de Rooij, hij kopte de bal alleen voor de Echteld-doelman helaas naast uit een perfecte voorzet van middenvelder Jeroen Stadler. Een doelpunt van Menno Bijlsma werd afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel van linksbuiten Ruud van der Sar.
Voorwaarts kreeg in de blessuretijd van de eerste helft de deksel op de neus toen Echteld pas haar 2e counter uitspeelde.  Verdedigend stond ons team niet goed, nadat er balverlies op het middenveld was geleden. De linkermiddenvelder van Echteld profiteerde volledig en schoot de bal hard onder keeper Rik van den Boogaart door (0-1).
Na rust ging v.v. Voorwaarts 1 op 1 spelen en wilde daarmee de druk op het het Echteld-doel vergroten. Direct na rust sorteerde deze opzet al bijna in succes, maar helaas kon spits Menno Bijlsma de bal alleen voor de Echteld-doelman niet tegen de touwen schieten.
Alle kleine kansjes ten spijt moest er lang gewacht worden, maar rond de 70e minuut schoot linkerspits Ruud van der Sar met een onhoudbaar laag schot in de linkerbenedenhoek de 1-1 binnen.
Daarna probeerde Voorwaarts met alle macht de 2-1 voorsprong te forceren, maar kreeg -na opnieuw balverlies op het middenveld- in de 82e minuut de 1-2 na een zeer goed uitgevoerde counter binnen.

Het geloof in een goede afloop was daarmee vervlogen en moest onze zaterdag 1 zelfs in blessuretijd de 1-3 eindstand toestaan.  Door deze uitslag zakt onze zaterdag 1 naar plek 5 op de ranglijst.

Zaterdag 16 februari speelt Voorwaarts 1 de uitwedstrijd tegen koploper VVA Achterberg 1 (aanvang: 14.30 uur).