Scheidsrechter

F. (Fouad) Sidali

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 1 is door eigen schuld, pech, maar ook wel een beetje onvermogen afgelopen zaterdag 2 maart met 4-1 onderuit bij Fc Lienden gegaan.

Een terechte overwinning voor Fc Lienden was het zeker wel, maar er waren momenten dat v.v. Voorwaarts een betere score had kunnen bereiken.
Het begin van de wedstrijd begon nog wel aardig goed, toen onze linksbuiten Ruud van der Sar na drie minuten vanaf links al zijn hoge bal in het doel zag belanden (0-1).
Jammer dat onze jongens vijf minuten later niet scherp waren, waardoor de gelijkmaker (1-1) na een fraai hakballetje een feit was.
In de 15e minuut werd een mooie voorzet van spits Menno Bijlsma prachtig afgerond door onze rechtsbuiten Lucas Brouwers.
Iedereen, behalve de scheidsrechter van dienst, zag dat het een zuiver doelpunt was, maar scheidsrechter Fouad Sidali keurde het vanwege buitenspel zeer onterecht af.
Ongeveer 10 minuten voor rust kwam Fc Lienden op een 2-1 voorsprong uit een vrije bal.
Ondanks dat beide ploegen in deze wedstrijd voldoende kansen kregen, was Fc Lienden de enige ploeg die de afwerking beter onder controle had.
Na een kwartier in de tweede helft werd het zelfs de 3-1 voor Fc Lienden aangetekend, nadat Fc Lienden-spits na een dieptepass fraai afrondde.
Dat was een grote tegenvaller, want net daarvoor had middenvelder Marten vd Zee alleen voor de keeper de 2-2 moeten maken, maar liet dat na.
Kans op de 3-2 was ook heel groot, toen v.v. Voorwaarts wegens hands een penalty kreeg. Het was opnieuw Marten vd Zee die jammerlijk miste, want zijn inzet werd door de Fc Lienden simpel gekeerd.
In de 79e minuut viel de genadeslag en bracht Fc Lienden de 4-1 eindstand op het bord.

Een grote tegenvaller was deze nederlaag zeker wel, maar was ook wel te wijten aan gebrek aan inzet, beleving en kwaliteit.

Met de periodetitel op zak gaat zaterdag 1 zeker niet met de pakken neerzitten en gaan zij met vol vertrouwen de volgende wedstrijd weer aan.

Zaterdag 9 maart staat de uitwedstrijd voor zaterdag 1 tegen Kesteren 1 (aanvang: 14.30 uur) op het programma.