Scheidsrechter

M. (Menno) ter Hoeve

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag 19 januari jl. pakt onze zaterdag 1 in haar rode uittenue tijdens de uitwedstrijd tegen Musketiers 1 vrij gemakkelijk een 1-6 overwinning.
Mede dankzij de afgelasting van de wedstrijden van de medeconcurrenten bezet Voorwaarts 1 door deze 1-6 overwinning voorlopig de tweede plaats in de 4e klasse H.

De moeilijkste periode van onze zaterdag 1 waren de eerste twintig minuten van de eerste helft. Voorwaarts was wel gelijk de betere ploeg, maar kon Musketiers erg gevaarlijk met de counters worden.
De eerste counter werd zeer fraai gered door keeper Rik van de Boogaart, die de bal stopte na een inzet van de linkerspits van Musketiers die 1 op 1 voor Rik verscheen.  Later ook nog een kopbal die net naast het Voorwaarts-doel zeilde.
Na deze doelpogingen van Musketiers werd de beste periode van de wedstrijd tot aan de rust voor Voorwaarts 1 ingezet.  Eerst bracht aanvoerder Coen van Hout in de 20ste minuut onze uitstekend spelende middenvelder Jeroen Stadler op de rechterkant in stelling. Jeroen schoot de bal hard op de jonge Musketiers-doelman, maar hij moest de bal loslaten en daar stond onze rechterspits Rob Grondhuis klaar om de 0-1 binnen te tikken.

In de 27e minuut scoorde Rob Grondhuis  de 0-2 op identieke wijze. Nu was het Ruud van der Sar die een geweldig hard schot losliet, welke de Musketiers-doelman wederom niet kon vastpakken of corner tikken en stond Rob weer klaar de bal tegen het net te tikken.
Twee minuten later zelfs de 0-3 door de kopbal van Niels Schoenaker uit een corner van Ruud van der Sar.

Vele mooie aanvallen volgden met bijvoorbeeld 2x een bal van de lijn gehaald na een inzet van Lucas Brouwers en en Rob Grondhuis en wat te denken van het schot op de lat (vrije bal Ruud van der Sar). Dit alles resulteerden niet in doelpunten, maar gelukkig kon topscoorder Giel Linthorst na een fraaie solo toch de 0-4 in de 36e minuut onhoudbaar inschieten.
Met kunst- en vliegwerk werd door Musketiers geprobeerd de score van onze zaterdag 1 beperkt te houden en wist het zelfs met een goede counter 7 minuten voor rust de uiteindelijke ruststand op 1-4 te bepalen.

Toch mag niet onvermeld worden de one man show van Lucas Brouwers , die hij in de eerste helft kort na de openingstreffer liet zien.
Terwijl bal en tegenstander niet in de buurt waren probeerde Lucas in geheel nieuwe stijl een pirouette uit en werd dit hilarisch moment met zijn mooi uitgevoerde val op de grond door de wisselspelers van v.v. Voorwaarts toch nog met een 9 beoordeeld.

Na rust werd een gezapig potje voetbal, waarbij de scheidsrechter twee keer een vermeende handsbal in het Musketiers-strafschopgebied niet gezien had of wegwoof.  Desalniettemin deelde invaller Robin de Rooij in de 51ste minuut de definitieve nekslag aan Musketiers uit, toen hij vanaf 16 meter de 1-5 met een mooi schot liet aantekenen.
v.v. Voorwaarts kreeg in deze wedstrijd op de rand van het strafschopgebied vele vrije ballen toegewezen en tot aan de 65ste minuut kwam hier geen enkel rendement uitvoort.
Totdat invaller Marten van der Zee voor het eerst dit seizoen een vrije bal op 17 meter van het doel opeiste en met een fraai en fantastisch mooi schot in de rechterbovenhoek de Musketiers-doelman volledig kansloos liet (1-6).
Later bleek dit ook de eindstand te zijn en dat kwam mede door het feit dat het beter spelende Voorwaarts bij de vele mogelijkheden vergat te schieten op het doel of een goede eind-pass af te leveren.

Zaterdag 2 februari speelt onze zaterdag 1  de uitwedstrijd tegen Lienden 1 (aanvang: 14.30 uur).