Dikverdiend gelijkspel tegen sterk Vriendenschaar.

Mannen Zaterdag standaard (A-cat), 4e klasse H

15 december 2018 14:00

C.W.M. (Carel) Jacobs

Onbekend

Afgelopen zaterdag 15 december speelde onze zaterdag 1 zeer verdienstelijk met 0-0 gelijk tegen het jonge en sterke Vriendenschaar 1.

In bijzonder in de eerste twintig minuten was Vriendenschaar de betere ploeg, maar kwam niet verder dan een paar schoten van buiten het strafschopgebied die ook naast en over gingen.
Aan de andere kant kwam de beste kans voor Voorwaarts al na 7 minuten voor Lucas Brouwers. Vanuit een counter over rechts en met een schitterende één twéé tussen Ruud van der Sar en Rian Bijl, zette Rian met zijn voorzet Lucas Brouwers geheel vrij voor de Vriendenschaar-doelman. Lucas besloot de bal eerst aan te nemen, maar kwam daarna helaas niet meer in positie om te scoren.
Ook na een goede tactische omzetting op ons middenveld kon deze wedstrijd daarna meer gelijk opgaan en leidde dat ook tot amper kansen voor beide ploegen.
Met name onze verdediging stond de gehele wedstrijd goed en was voorstopper Emiel van Duuren meer dan terecht de man of the match. Hij speelde de lange en scorende Vriendenschaar-spits (zie bijgaande foto's) vroegtijdig de wedstrijd uit en corrigeerde hij enkele malen ook als een Vriendenschaar-middenvelder was doorgelopen.
Hierdoor kon Voorwaarts zelf ook aan aanvallen denken en dat resulteerde in de laatste minuut voor rust in een schot van rechtsbuiten Ruud van der Sar op de paal.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien net als de laatste 25 minuten van de eerste helft. Vriendenschaar kopte een keer de bal over en schoot een keer naast het doel. Slechts éénmaal een echte doelkans voor de rechtsback van Vriendenschaar, maar hij schoot alleen en vlak voor keeper Rik van de Boogaart hoog over.
Aan de andere kant kreeg v.v. Voorwaarts enkele hoekschoppen, welke telkenmale goed verwerkt werden door de Vriendenschaar-doelman. Ook een vrije trap van Voorwaarts ging net naast het doel van de tegenstander.  Giel Linthorst kreeg de beste kans voor Voorwaarts nadat hij een geweldige pass van Ruud van der Sar perfect in de zestien meter kon aannemen.
Giel kon alleen met links de bal niet al te hard in de linkerbenedenhoek schieten en daardoor hield de Vriendenschaar-doelman met een vingertop Voorwaarts op de nul.

Terugkijkend op deze wedstrijd zag je een sterk spelend Vriendenschaar, die tegen een goed georganiseerd en hardwerkend Voorwaarts speelde.
Na ongeveer twintig minuten was het een gelijkopgaande wedstrijd, welke dikverdiend in 0-0 eindigde en niet onvermeld mag blijven dat Voorwaarts in deze wedstrijd ook de betere doelkansen heeft gekregen.

Nu vangt de welverdiende winterstop met de eerste periodetitel op zak aan en start onze zaterdag 1 weer met voetballen op dinsdagavond 8 januari 2019 met een oefenwedstrijd uit tegen 4e klasser Rhelico uit Rumpt (aanvang: 20.00 uur).
Op donderdagavond 17 januari 2019 (aanvang: 20.00 uur) speelt onze zaterdag 1 een oefenwedstrijd thuis tegen onze zondag 2.

De competitie gaat voor onze zaterdag 1 aanvangen met een uitwedstrijd tegen Musketiers 1 op zaterdag 19 januari 2019 (aanvang: 14.30 uur).

Trainers, teammanager, materiaalman, grensrechter en alle selectiespelers van zaterdag 1 wensen alle Voorwaartleden en haar supporters een zeer gezellige kerst, oud en nieuw en bovenal een fantastisch, sportief en gezond 2019 toe.