Terechte overwinning na geweldige start.

Mannen Zaterdag standaard (A-cat), 4e klasse H

8 december 2018 14:30

J. (Jurgen) van den Hazel

Onbekend

Het was een meer dan terechte overwinning van slechts 0-2 op het sportieve DVSA uit Amerongen en waren in bijzonder de eerste 20 minuten erg goed te noemen.
De einduitslag stond al na 8 minuten voetbal vast, maar hadden de grote en gemiste kansen ook een ruimere uistslag voor v.v. Voorwaarts moeten geven.

Het eerste doelpunt van onze zaterdag 1 viel al erg snel. Lucas Brouwers onderschepte een verkeerde pass van DVSA-verdediger,  soleerde langs de DVSA-keeper en schoot met zijn linkervoet de 0-1 binnen.
Zeven minuten was het al weer raak toen spits Menno Bijlsma de buitenspelval knap omzeilde en de bal onhoudbaar langs de DVSA-keeper schoot (0-2).
Daarna volgden er nog enkele goede kansen via Giel Linthorst, Ruud van der Sar, Rian Bijl, Menno Bijlsma en Lucas Brouwers, maar geen van allen troffen het doel. Daarentegen kreeg DVSA geen enkele kans, ondanks dat zij via countervoetbal toch enkele keren dicht bij het strafschopgebied van v.v. Voorwaarts waren.
De tweede helft was een kopie van de laatste 25 minuten van de 1e helft, waarin kansen via invaller Marten van der /zee, Rian Bijl (paal), Giel Linthorst en Menno Bijlsma werden gemist.
DVSA kwam in het laatse deel van de wedstrijd wel wat meer in het strafschopgebied van v.v. Voorwaarts. Zij scoorde zelfs één keer, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege een overtreding op keeper Rik van de Boogaart.
Vlak daarna ook een echte scrimmage (zie ook foto) voor het Voorwaarts-doel, waarbij DVSA een paar keer probeerde de bal in het doel te schieten. Dat lukte niet, omdat onze verdediging erg scherp was, sterk verdedigde en uiteindelijk aanvoerder Coen van Hout ook reddend ging optreden.

De overwinning was dikverdiend, alleen jammer dat v.v. Voorwaarts na een vroege voorsprong de vele kansen daarna niet kon benutten en werd het daardoor op het eind van de wedstrijd onnodig lastig.

Komende thuiswedstrijd staat voor zaterdag 15 december a.s. op het programma. Onze zaterdag 1 (momenteel de nummer 3) speelt dan tegen de ongeslagen nummer 2 Vriendenschaar 1 (aanvang: 14.00 uur).