Scheidsrechter

M.H.B. (Michael) Haije

Accommodatie

Onbekend

Onze zaterdag 1 heeft een moeizame 3-1 overwinning op sv Panter uit Veenendaal geboekt en was deze de slechtste wedstrijd van dit seizoen.

Het eerste kwartier was voor v.v. Voorwaarts nog veelbelovend en kreeg onze zaterdag 1 vele doelkansen.  Het kwam zelfs al na vijf minuten op een 1-0 voorsprong, nadat Lucas Brouwers twee verdedigers goed bezig hield, de bal pardoes door één van deze verdedigers bij onze spits Menno Bijlsma bracht die vervolgens de bal tegen de groen-zwarte touwen binnenschoot.
Kort daarna werden kansen van o.a. Coen van Hout en Rob Grondhuis alleen voor de uitstekende SVP-doelman gemist en mag ook de fraaie redding van deze doelman na een schot van Marten van der Zee uit de rechterbovenhoek niet onvermeld blijven.
Na dit goede begin nam v.v. Voorwaarts wat gas terug zonder SVP een kans (alleen een afstandsschot over het Voorwaarts-doel) te gunnen en speelde het simpel naar een 1-0 russtand.

Na de rust begon SVP na het inbrengen van een aantal wissels erg sterk en zorgde een goed genomen vrije trap zelfs voor de 1-1. Daarna bleef SVP de betere ploeg, maar creërde het geen echte doelkansen.
In de 73e minuut werd v.v. Voorwaarts weer in het zadel geholpen door de spits van SVP, die vlak voor zijn strafhopgebied een zeer onnodige overtreding op aanvoerder Coen van Hout maakte terwijl de bal niet in de buurt was.
Linksbuiten Ruud van der Sar nam deze door de SVP-spits cadeau gegeven vrije trap perfect en met zijn assist kon Menno Bijlsma de bal en de 2-1 vanaf de penaltystip inkoppen via de binnenkant van de paal en de SVP-doelman.

SVP ging opnieuw aandringen zonder kansen te krijgen, maar werd misschien wel een terechte strafschop wegens hands onthouden.
De laatste 10 minuten stonden misschien bol van de spanning, maar het was geen wedstrijd meer omdat SVP met 9 spelers kwam te staan.  Eerst viel een SVP-speler geblesseerd uit, nadat er geen wisselmogelijkheden meer waren. Direct daarna ging opnieuw de SVP-spits in de fout door onze rechtsback Niek in 't Veld een trap en elleboog te verkopen.  De scheidsrechter had deze situatie goed waargenomen en stuurde deze SVP-spits meer dan terecht van het veld.
Voor de statistieken en vanuit de counter bracht Lucas Brouwers met een lange bal Rob Grondhuis in stelling. Vervolgens soleerde hij langs de SVP-doelman en tikte zeer professioneel de 3-1 eindstand in het lege doel binnen.

Ondanks deze winst en de goede inzet van alle Voorwaarts-spelers speelden een aantal spelers onder hun niveau en moet gezegd worden dat v.v. Voorwaarts ook door de twee niet intelligente akties van de SVP-spits aan de overwinning is geholpen.

Komende zaterdag 8 december staat voor onze zaterdag 1 de uitwedstrijd tegen DVSA 1 te Amerongen geprogrameerd en is de aanvang te Amerongen om 14.30 uur.