Mannen Zaterdag standaard (A-cat), 4e klasse H

17 november 2018 14:00

H.E.M. (Harvey) Mac-Intosh

Onbekend

Zonder een aantal geblesseerde en geschorste spelers heeft onze zaterdag 1 een geweldige teamprestatie met een ietwat geflatteerde 5-1 overwinning op de nummer 3 FC Lienden neergezet en daarmee ook de eerste periodetitel in de 4e klasse H bemachtigd.

Hulde en felicitaties aan de staf en alle spelers van v.v. Voorwaarts, die als basis- of wisselspeler de afgelopen acht wedstrijden hieraan hebben deelgenomen.
Overigens werd deze eerste periodetitel beslist op doelsaldo, want nummer 2 VVA Achterberg (+25) behaalde evenveel wedstrijdpunten als onze zaterdag 1 (+44).

De eerste helft was zeker voor het beter spelende v.v. Voorwaarts dat zes doelkansen creëerde tegen twee van FC Lienden.
Na ongeveer 13 minuten kwam de bal via de kluts bij onze spits Menno Bijlsma, die vervolgens met een prima voorzet de geheel vrijstaande Rob Grondhuis de verdiende 1-0 liet aantekenen.
Iets na het half uur liep uitblinker en linkshalf Marten van der Zee met een lange rush een aantal FC-Lienden spelers voorbij alsof zij er niet stonden en vanaf de achterlijn gaf hij een perfecte voorzet op Menno Bijlsma  die de FC Lienden doelman met snoeihard schot van dichtbij kansloos liet (2-0).
Ondanks dat v.v. Voorwaarts voor rust de voorsprong had moeten uitbreiden kreeg ook FC  Lienden in de eerste helft twee goede mogelijkheden. De eerste was een kopbal die voortreffelijk gepareerd werd door doelman Rik van den Boogaart en de tweede was een afstandsschot die via de lat over het doel heen ging.

Na de 2-0 ruststand kwam FC Lienden in de tweede helft erg sterk uit de startblokken en leek ook al na een paar minuten op 2-1 te komen.  Helaas voor FC Lienden tikte hun spits vlak voor de doellijn in buitenspelpositie de bal tegen het net en werd het doelpunt terecht afgekeurd. Dit was zuur, want als deze spits de bal niet had aangeraakt  was de bal ook in het Voorwaarts-doel gegaan en van buitenspel geen sprake geweest.
Toch maakte FC Lienden in deze fase van de wedstrijd de verdiende 2-1, nadat een vrije trap van ruim 20 meter door onze doelman Rik van den Boogaart niet goed werd verwerkt.  Gelukkig nam v.v. Voorwaarts na nog enkele speldenprikjes van FC Lienden het heft na ongeveer 20 minuten spelen weer in eigen hand. Eerst redde de FC Lienden-doelman fraai na een schot van Rob Grondhuis.
Kort daarna ontving onze zaterdag 1 een terechte strafschop na een handsbal van de laatste man van FC Lienden.
Topscorer Giel Linthorst schoot de bal vanaf elf meter onberispelijk en onhoudbaar de belangrijke 3-1 binnen en daarmee ook -na later bleek- de aspiraties van FC Lienden aan flarden.

Het slotakkoord was helemaal voor v.v. Voorwaarts en creërde Robin de Rooij met een lange rush zelf tien minuten voor tijd een geweldige kans,  verscheen hij alleen voor de uitstekende FC-Lienden-doelman, maar miste hij jammerlijk.
Toch bracht Robin de Rooij vier minuten voor tijd de stand wel op 4-1 na een mooie en goedlopende aanval over links.
In de laatste minuut van de reguliere speeltijd bracht Giel Linthorst -na een uitstekende voorzet van invaller Arthur van Dinther (speler za 2)- de 5-1 eindstand op ons mooie scorebord en scoorde daarmee zijn 17e competitiedoelpunt.

Komende zaterdag 24 november speelt Voorwaarts 1 haar wedstrijd uit tegen Achterveld 1 en is de aanvang om 14.30 uur.