Mannen Zaterdag standaard (A-cat), 4e klasse H

3 november 2018 14:30

J.J. (Jan-Willem) van der Veer

Onbekend

Onze zaterdag 1 heeft een moeilijke, maar zeer belangrijke zege van 2-3 geboekt in de uitwedstrijd tegen middenmoter SVF 1.

Met deze winst is  v.v. Voorwaarts voor het eerst van dit seizoen koploper geworden. Dit kwam wel zeer verrassend tot stand, omdat de nummer 1 van vorige week Vriendenschaar in haar eigen thuiswedstrijd niet verder kwam dan een 0-0 eindstand tegen nummer laatst Uchta.
v.v. Voorwaarts won vorige week uit tegen Uchta nog zelf met maar liefst 0-10, dus was dit gelijke spel zeker niet verwacht.

Onze zaterdag 1 begon erg sterk aan de wedstrijd en had voor rust de wedstrijd al kunnen en misschien moeten beslissen, maar dat gebeurde helaas niet.
Meer dan terecht kwam v.v. Voorwaarts op een 0-1 voorsprong door de uitstekend spelende Luuk Baas, die met een ziedend en hard schot in de rechter benedenhoek van buiten het strafschopgebied de SVF-doelman kansloos liet.
Voor rust had Rob Grondhuis de voorsprong zeker moeten vergroten, echter zijn doelpogingen gingen naast of tegen de SVF-doelman aan.
Ongeveer 10 minuten voor rust moest Mark Buursma na een overtreding op hem met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Een grote domper voor Mark in het bijzonder, maar zeker ook voor v.v. Voorwaarts.  De scheidsrechter telde hiervoor ook ietwat overdreven ruim 9 minuten blessuretijd bij, profiteerde SVF daarvan en wisten zij in de 8e minuut blessuretijd uit een vrije bal de 1-1 te scoren.
Een grote tegenvaller na zo'n goede eerste helft en omdat het eigenlijk 0-2 of 0-3 bij rust had moeten staan.

Toch ging onze zaterdag 1 de tweede helft opnieuw goed van start en dat resulteerde na een goede aanval over links in de 1-2 voorsprong door Rob Grondhuis.
v.v. Voorwaarts bleef de betere ploeg en was het ook meer dan terecht dat Jeroen Stadler uit een goed genomen vrije trap van Giel Linthorst met een fraaie kopbal de stand op 1-3 zetten.
De wedstrijd leek gespeeld, maar ging tegen de zin in van v.v. Voorwaarts vanaf de 80e minuut toch kantelen. Helaas kregen Rian Bijl en Luuk Baas onbegrijpelijk en kort achter elkaar allebei een rode kaart, maar het feit was daar en stond zaterdag 1 ineens met negen man.
Strijdend ging v.v. Voorwaarts met man en macht de voorsprong verdedigen, maar moest het in de 4e minuut blessuretijd wel de 2-3 toestaan.
Gelukkig floot de scheidsrechter -na opnieuw ruim 6 minuten blessuretijd te hebben bijgeteld- de wedstrijd eindelijk af en was de welverdiende 2-3 overwinning een feit.

Deze overwinning wordt opgedragen aan Mark Buursma en wensen alle spelers en staf van onze zaterdag 1 hem de komende tijd veel sterkte en vooral een zeer voorspoedig herstel toe.

De eerstvolgende wedstrijd van onze zaterdag 1 staat in teken van het wel of niet behalen van de eerste periodetitel en deze gaat plaatsvinden op zaterdag 17 november (aanvang 14.00 uur) thuis tegen de nummer drie Lienden 1.