Mannen Zaterdag standaard (A-cat), 4e klasse H

13 oktober 2018 14:30

F. (Frits) de Groot

Onbekend

Afgelopen zaterdag won onze zaterdag 1 verdiend de uitwedstrijd tegen de nummer 3 SVMM met 3-4.

Het was wel een ongemeen spannende wedstrijd, waarbij v.v. Voorwaarts drie keer op achterstand kwam maar gelukkig  uit de vele mogelijkheden zelf vier keer scoorde.

Voor rust had v.v. Voorwaarts al gelijk het betere spel en kreeg het snel kansjes via Luuk Baas en Rob Grondhuis, maar deze bleven onbenut.
Toch was het SVMM dat met haar vlijmscherpe counters veel gevaar stichtte en bij de eerste aanval ook op prompt op een 1-0 voorsprong kwam.
v.v. Voorwaarts liet zich niet van de wijs brengen en bleef hetzelfde spelletje spelen in de hoop dat kansen ook eens benut gingen worden.
Dat gebeurde in de eerste helft slechts één keer in de 31e minuut toen na een fraaie aktie over links van Luuk Baas onze Rob Grondhuis op rand strafschopgebied in stelling werd gebracht. Rob Grondhuis aarzelde geen moment en schoot de bal met een mooie curve in de rechterbovenhoek en dat was ook gelijk de 1-1 ruststand.

Na rust hetzelfde spelbeeld en je zag aan alles dat onze zaterdag 1 deze partij winnend kon en wilde afsluiten.
Maar ja, opnieuw werd een snelle counter door SVMM kort na rust in een 2-1 stand omgezet en keek v.v. Voorwaarts onterecht weer tegen een achterstand aan.
Gelukkig bleef onze zaterdag 1 erin geloven en dat resulteerde in de 64e minuut in een 2-2 stand toen Luuk Baas na een mooie aanval over rechts de bal bij de linkerdoelpaal en vlak voor SVMM-doelman hard tegen het net mocht schieten.
Erg veel plezier hadden wij niet van deze gelijkmaker, want na enige onoplettendheid vanuit de aftrap van een paar Voorwaarts-spelers scoorde SVMM in dezelfde minuut van de wedstrijd gelijk weer de 3-2.
v.v. Voorwaarts dwong ook na deze achterstand weer de nodige kansjes af en kon het weer juichen toen Giel Linthorst in de 71e minuut een vrije trap onhoudbaar de 3-3 binnenschoot.
Hierna rook v.v. Voorwaarts helemaal de kans op de overwinning temeer SVMM -mede door de wissels- meer tot het verdedigen van de gelijke stand was overgegaan.
De beslissing viel in de 87e minuut toen opnieuw een goede aanval over rechts, waarbij Rian Bijl, Rob Grondhuis en Martin Renkema betrokken waren, de bal rand zestien meter voor de voeten van onze voorstopper Niels Schoenaker belandde en hij schoot onberispelijk laag, hard en onhoudbaar onze zaterdag 1 naar een 3-4 overwinning.

Een verdiende overwinning na een spannende wedstrijd met een spectaculair scoreverloop op de sportieve en countergevaarlijke tegenstander SVMM, waardoor v.v. Voorwaarts nu naar plek 3 op de ranglijst is gestegen.

A.s. zaterdag 20 oktober speelt onze zaterdag 1 om 14.00 uur thuis tegen Kesteren.