Mannen Zaterdag standaard (A-cat), 4e klasse H

29 september 2018 14:00

W. (Wesley) Rekers

Onbekend

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen VVA Achterberg werd jammerlijk met 0-2 verloren.

In de nacompetitie van seizoen 2016/2017 behaalde onze zaterdag 1 promotie door in de beslissende eindronde VVA Achterberg 2x (0-4 uit en 8-0 thuis) te verslaan.

Deze zaterdag liet VVA Achterberg zien dat zij een veel beter en volwassener team zijn geworden.  Ondanks dat Luuk Baas en Rob Grondhuis allebei een goede kans hadden gemist, had VVA Achterberg in de eerste helft duidelijk het betere van het spel.  Een lage schuiver van de spits van VVA Achterberg zorgde voor een terechte ruststand van 0-1.
Tweede helft ging Voorwaarts beter voetballen en kreeg het ook hele goede kansen.  Zoals Rob Grondhuis die een mooie kans miste, Niels Schoenaker uit een corner op de lat kopte,  een inzet van Luuk Baas van de lijn gehaald en niet te vergeten een schot van Luuk Baas ook op de paal belandde.
Het geluk had alleen VVA Achterberg aan haar zijde en dat bleek na 25 minuten toen een afstandsschot van het middenveld van Voorwaarts zomaar over keeper Rik van den Bogaart in het doel vloog (0-2).

In het slotoffensief kon onze zaterdag 1 het niet meer bolwerken, alhoewel de scheidsrechter wel een strafschop had moeten toekennen toen Luuk Baas zijn schot door een VVA-verdediger de bal met zijn hand (boven zijn hoofd) uit de doelmond zag wegtikken.

Het was het laatste wapenfeit en kon na afloop gezegd worden dat VVA Achterberg in de eerste helft de bovenliggende partij was en Voorwaarts in de tweede helft. Alleen kon VVA Achterberg in deze sportieve wedstrijd wel scoren, maar liet Voorwaarts dat helaas na.