Zaterdag 1 na thriller naar de finale van de nacompetitie tegen 3e klasser Bunnik.

VVA Achterberg 1

-

24'
Emiel van Duuren (intikker)
97'
122'
Rob Grondhuis (penalty)
124'

Mannen Zaterdag nacompetitie 2e ronde, 3e klasse/4e klasse 3e klasse D – 4e klasse G en H

8 juni 2019 14:30

L.C.S. (Leroy) de Groot

Onbekend

Op zaterdag 8 juni 2019 kijken spelers, de gehele staf en de meegereisde supporters met veel plezier op terug.
Wat een thriller werd deze ruim 120 minuten durende wedstrijd (incl. verlenging en strafschoppen) met Voorwaarts 1 als de uiteindelijke winnaar.
De beloning is de finalewedstijd tegen 3e klasser Bunnik'73 voor een plaats in de 3e klasse en wordt deze wedstrijd a.s. zaterdag 15 juni gespeeld op neutraal terrein bij FC Driebergen.

Verdiend was de uiteindelijke overwinning voor het betere Voorwaarts zeker, al heeft ook VVA Achterberg de nodige mogelijkheden gehad.
In de 3e minuut stond spits Menno Bijlsma voor de keeper, maar schoot van dichtbij over. Later in de 1e helft kopte Menno nog twee keer op de lat.
Maar goed als jezelf niet scoort, gebeurt het juist aan de andere kant en kwam VVA met een goede aktie over links op 1-0.
Twee minuten later was het weer gelijk (1-1), toen Menno Bijlsma middenvelder Emiel van Duuren met een mooie pass in stelling bracht en Emiel de bal schitterend over de VVA-keeper lobde.
Na ongeveer 20 minuten kwam VVA na matig uitverdedigen opnieuw aan de leiding (2-1).
In de 24e minuut werd een afgeslagen bal in de zestien meter door Emiel van Duuren van dichtbij tot de 2-2 ruststand geschoten.  De eerste 25 minuten waren van een goed niveau met hoog baltempo.
Daarna zakte beide teams een beetje in, bleef het wel een aantrekkelijk pot voetbal,  maar ontstonden er ook geen echte  kansen meer.
In de 2e helft hezelfde spelbeeld als vlak voor rust met alleen goede kansen voor Voorwaarts via Mark Buursma, Menno  Bijlsma en Robin de Rooij die helaas onbenut bleven om de wedstrijd na ruim 90 minuten te beslissen.
In de verlenging zag spits Rob Grondhuis na een snelle counter de bal op de lat belanden, maar werd de rebound door Ruud van der Sar onberispelijk ingeschoten (2-3).,
De lange wedstrijd sloopte een aantal spelers geweldig, maar vocht iedereen door tot het bittere einde en redde doelman Rik van Boogaart 1 keer erg fraai. Toch kwam VVA na enig duwwerk onverdiend op 3-3 en dat was zuur omdat het moment daarvoor de laatste man VVA eigenlijk met minimaal zijn 2e gele kaart uit het veld gestuurd had moeten worden nadat hij de doorgebroken Rob Grondhuis had neergehaald.
Na het eindsignaal kwam de Rik van den Boogaart-show en werd onze doelman the man of the match door drie strafschoppen te stoppen, waardoor Voorwaarts 1 met 2-1 de strafschoppenserie won.

Deze geweldige teamprestatie zal nog 1 keer op de mat gelegd moeten worden en hopen wij opnieuw dat onze geweldige supporters onze zaterdag 1 komen ondersteunen.

Komende zaterdag 15 juni om 14.30 uur speelt onze zaterdag 1 de finale tegen Bunnik‘73 op neutraal terrein bij FC Driebergen (adres Sportpark de Woerd,  de Woerd 3,  Driebergen-Rijsenburg).