Tim Brons (kopbal)

3e klasse D

10 oktober 2020 14:30

Onbekend

Na de slechte de wedstrijd tegen DVSU 1 vorige week (0-2 verlies) stond voor Voorwaarts 1 op zaterdag 10 oktober 2020 de loodzware uitwedstrijd tegen Brederodes 1 op het programma.
Loodzwaar is het vanwege de regen en de steeds drassiger wordende grasmat ook zeker geworden, maar verzorgde het strijdende Voorwaarts uiteindelijk dat de meer dan terecht volle winst (2-4) naar Utrecht werd meegenomen.
Voor aanvang van de wedstrijd heeft Brederodes er voor zorggedragen dat via livestream de wedstrijd te volgen was en konden ook leden en supporters van Voorwaarts de wedstrijd thuis bekijken. Hulde daarvoor.

De eerste helft was gelijkopgaand, waarbij Brederodes wel de beste kansen kreeg.  Toch was het rechtshalf Niek Brinkhof die in de 33e minuut de 0-1 laag in de rechterbenedenhoek in schoot, nadat hij de bal van de laatste man van Brederodes had ontfutselt.
In het 1e deel miste Voorwaarts de goede eindpass te geven om meer kansen te creëren en een 0-2 te forceren.
Het 2e deel was voor Brederodes en werd Voorwaarts meer en meer teruggedrongen. Eerst haalde de sterkspelende voorstopper Niels Schoenaker de bal op spectactulaire wijze van de lijn. Brederodes kwam in de 40e via een terecht gegeven strafschop op 1-1. Voor rust had Brederodes de voorsprong kunnen pakken, maar faalden zij twee keer oog in oog met good-old doelman Reijer Ran, die tweemaal fraai redde.

Na rust liet Voorwaarts erg veel strijdlust zien, was de eindpass beter verzorgd en dat betaalde zich uit in doelpunten.
Het mooiste doelpunt kwam in de 50e minuut van Jeroen Stadler, nadat hij een mooie één/twee met Rob Grondhuis had opgezet,  hierbij de gehele achterhoede voor schut zette en met een perfecte sliding de 1-2 binnen gleed.

In de 66e minuut werd doelman Reijer Ran bedankt voor zijn goede diensten en vervangen door Rik van der Boogaart, die weer net terug is na weken blessureleed.
Rik werd wel gelijk wakker geschud, want voor dat hij het wist lag de 2-2 al tegen het net.
Gelukkig pakte onze zaterdag 1 de handschoen weer goed op en dat resulteerde in kansen. De in de tweede helft goedspelende Rob Grondhuis (ook na maanden blessureleed weer helemaal terug) zorgde voor de 2-3 met een laag schot in linkerbenedenhoek en was de assist van spits Marten van der Zee.
Uit een vrije bal genomen door middenvelder Roel Jacobs werd in de 74e minuut naast het Brederodes-doel op de achterlijn de bal door Niek Brinkhof uitstekend teruggelegd op Tim Brons die vrij gemakkelijk de 2-4 kon inkoppen.

De wedstrijd leek op slot, ondanks enkele plaagstootjes van de kant van Brederodes, en dat zou helemaal zo zijn geweest als aanvoerder Emiel van Duuren een ietwat gemakkelijk gegeven strafschop niet had gemist. Toch bleef de 2-4 op de borden staan, al kreeg Brederodes nog wel in de allerlaatste minuut een levensgrote en niet te missen kans op de 3-4, maar faalde de spits opzichtig.

Een geweldig mooie overwinning op een tegenstander dat kampioensaspiraties heeft of had, maar heeft toegegeven dat de overwinning van Voorwaarts terecht was. Met name de strijdlust en beter samenspel heeft in de tweede helft ook borg gestaan voor deze mooie 2-4 overwinning.

Komende dinsdagavond zal naar verwachting onze minister-president Rutte weer nieuwe maatregelen gaan afkondigen en valt te bezien of het amateurvoetbal komende zaterdag nog doorgang heeft.
Kunnen wij komende zaterdag gewoon blijven voetballen onder de huidige voorwaarden (zonder supporters en kantine gesloten), speelt onze zaterdag 1 op zaterdag 17 oktober thuis tegen Desto 1 om 14.00 uur.