Manitobadreef 8
3565CH
UTRECHT
tel. 030-2610361

Dinsdagavond 10 mei jl. speelde Voorwaarts 1 -onder dankzegging aan de oud-spelers Coen van Hout en Ruud van der Sar voor hun deelname- een uitstekende uitwedstrijd tegen de nummer 1 Edo en verloor het jammerlijk in de slotfase met 2-1.
Door het verlies van nummer 2 Houten tegen DVSU (nummer 4) werd Edo dezelfde avond de terechte en verdiende kampioen van de 3e klasse D..

v.v. Voorwaarts feliciteert Edo van harte met het behaalde kampioenschap en wensen de club volgend seizoen veel succes in de 2e klasse toe.

De eerste helft was een gelijkopgaande wedstrijd met de betere kansen voor Voorwaarts 1. Een Voorwaarts-doelpunt werd afgekeurd vanwege onnodig duwen bij de eerste paal door Yannick Luca.
In de 30e minuut was het wel echt raak, toen een vrije bal van Giel Linthorst van richting werd veranderd door een Edo-speler en Roel Jacobs binnen de 16-meter met een fraai en laag onhoudbaar schot de 0-1 binnenschoot.
Deze tussenstand bereikte ook de rust, maar was het balen dat voorstopper Niels Schoenaker met een zware enkelblessure het veld af moest, werd good-old Ruud van der Sar zijn vervanger en mocht hij in de spits gaan spelen.

Na de rust kon Voorwaarts 1 lange tijd de voorsprong verdedigen en kwam Edo slechts een enkele keer door.
Invaller Jeroen Stadler -net terug van een langdurige hamstringblessure- moest na een volle sprint aan de bal al weer direct het veld verlaten en zal dit seizoen ook niet meer spelen.
Good-old Coen van Hout (41 jaar) was zijn vervanger en ging met al zijn inzet en energie als rechtsbuiten fungeren.
Vlak nadat doelman Rik van den Boogaart met een topredding de bal over het Voorwaarts-doel had getikt, brak de slotfase aan en had Edo inmiddels vijf wissels en daarmee verse krachten ingebracht.
Het bleek een goede zet van de Edo-trainer om tegen de moegestreden Voorwaarts-spelers nog extra het gas er op te zetten en het bleek succesvol.
Edo had hierbij wel het geluk van de kampioen aan haar zijde dat bij twee momenten (1-1 en 2-1) onze doelman Rik van den Boogaart ook tweemaal een verkeerde keuze zag maken, doelpunten daardoor simpel binnenvielen en hiermede ook de eindstand werd bereikt.

Gezien de gehele wedstrijd en in bijzonder de tweede helft was het een verdiende overwinning voor kampioen Edo, maar was het jammer dat het strijdlustige Voorwaarts in de slotfase moest wijken.

Zaterdag 14 mei staat de wedstrijd Voorwaarts 1 - Vriendsenschaar 1 op het programma en is de aanvang om 14.00 uur.