Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Voorwaarts 1 speelt eerste helft goed, maar verliest met man meer terecht de wedstrijd.

tel. 030-2716858

Zaterdag 16 oktober stond in het teken van de thuiswedstrijd van onze zaterdag 1 tegen (mede-)koploper Desto 1 van de 3e klasse D, welke ietwat geflatteerd met 0-3 werd verloren.

In de eerste helft een gelijkopgaande strijd waarbij v.v. Voorwaarts de beste kansen kreeg. Linksbuiten Niek Brinkhof kreeg wel de allergrootste kans van de wedstrijd, want hij profiteerde van een communicatiefout tussen doelman en verdediger.  Hij kon vervolgens de bal via de lucht langs beiden spelen en stond pardoes op de penaltystip geheel vrij voor een leeg doel. Echter moest Niek de bal uit de lucht controleren of meteen inschieten en -ondanks dat Niek alle tijd had- koos hij voor het laatste en schoot hij jammerlijk net naast het lege Desto-doel.  Kort voor rust kreeg de Desto-aanvoerder direct rood na overtreding op de doorgebroken Roel Jacobs, maar bleef de stand van 0-0 bij rust op de borden staan.

Hoe gek het ook klinkt met 11 tegen 10 man was de tweede helft voor Desto 1. Onze zaterdag 1 miste na rust de energie dat juist in de eerste helft zo goed verzorgd was.  Alleen Jeroen Stadler verscheen kort na rust nog voor de Desto-doelman, maar zijn lob ging een meter over het doel.
Via een snelle counter liep eerst via een goede aanval over rechts Desto naar de 0-1 en vervolgens hielp doelman Jeroen Groen door niet adequaat in te grijpen onze gasten zelfs simpel aan de 0-2.  De 0-3 viel vlak voor tijd en was voor de statistieken.
De 0-3 overwinning voor Desto was uiteindelijk en op basis van de tweede helft verdiend, maar wat was het jammer dat onze zaterdag 1 geen antwoord had hoe te spelen met 11 tegen 10 man en daarvoor collectief ook de inzet en energie miste.

Na afloop van de wedstrijd werd door de volledige zaterdagselectie in bijzonder afscheid genomen van Lucas Brouwers (zie foto). Lucas speelde tien jaar voor zaterdag 1 en kreeg coor lands de lijn van de hele groep een mooi bord met de tekst "de baas van de Berenkuil" (zie foto).

Komende zaterdag 26 oktober speelt onze zaterdag 1 de uitwedstrijd tegen Focus'07 1 (aanvang: 14.30 uur).