Arienslaan 2
3573PT
UTRECHT
tel. 030-2716858

Zaterdag 14 mei jl. stond in het teken van de thuiswedstrijd Voorwaarts 1 tegen Vriendenschaar 1 en werd het een terechte overwinning van 3-5 voor de gasten uit Culemborg.

Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Jesse van Pinxteren bleek Vriendenschaar 1 over de gehele wedstrijd de beste ploeg te zijn.
Ook bij deze wedstrijd moesten de oud-leden Mart Krüsemann en Coen van Hout samen met de spelers van zaterdag 4 Daan Hoogendoorn en Stephan Wolbers opdraven om Voorwaarts 1 als team compleet te krijgen. Helaas is en blijft de lijst van afwezigen elke wedstrijd te groot.

In de eerste helft waren de meeste kansen voor Vriendenschaar 1 en hieruit scoorden zij ook via een afstandsschot (0-1) en de 0-2 door een van dichtbij van richting veranderende bal.
Daarna herpakte Voorwaarts 1 tot aan de rust zich en zag een mooie solo over rechts door Roel Jacobs eindigen met een schot tegen de Vriendenschaar-doelman aan.  In de 41e minuut werd Roel Jacobs een meter of 5 of buiten de zestien meter neergelegd, de vrije bal door Marten van der Zee werd hard op het doel geschoten en door spits Mart Krüsemann met de buitenkant van de schoen tegen het net gegleden (1-2).

Na de rust pakte Vriendenschaar weer het initiatief en kwam het na een duwincident (niet bestraft door de scheidsrechter) vrij gemakkelijk op een 1-3 voorsprong.
In de tweede helft knokte Voorwaarts 1 voor alles wat het in zich had en kwam zowaar ook weer telkenmale terug in de wedstrijd.  Een mooie aanval over rechts met een voorzet van Marten van der Zee op aanvoerder en beste man bij Voorwaarts Giel Linthorst (2-3).
Lang mocht Voorwaarts er niet van genieten of de bal lag na een mooie Vriendenschaar-aanval in het net (2-4).
Voor de derde keer in deze wedstrijd kwam Voorwaarts 1 in de 76e minuut weer in de wedstrijd toen na een aanval over links een kopbal van Giel Linthorst bij de tweede paal voor de voeten van Edmond Landwehr belandde en hij schoot de bal snoeihard binnen (3-4).
Met nog ruim een kwartier te spelen probeerde Voorwaarts 1 een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar speelde Vriendenschaar de wedstrijd professioneel goed uit en bepaalde na counter in blessuretijd de eindstand zelfs op 3-5.

Theoretisch kan Voorwaarts 1 bij 3x winst uit de laatste 3 wedstrijden de nacompetitie nog ontlopen, maar kunnen wij er sterk rekening meehouden dat Voorwaarts 1 de nacompetitie op zaterdag 11 juni, dinsdag 14 juni en zaterdag 18 juni (finale) moeten gaan spelen.

Komende zaterdag 21 mei staat de uitwedstrijd Odysseus 1-Voorwaarts 1 (aanvang: 15.15 uur)  op het progamma.