Arienslaan 2
3573PT
UTRECHT
tel. 030-2716858

Afgelopen zaterdag 9 april heeft Voorwaarts 1 een belangrijke overwinning van 3-1 geboekt op middenmotor HSSC'61 1.
Geheel verdiend was het niet,  maar welkom des te meer en dat werd direct na afloop door de zaterdagselectie ook even uitbundig gevierd.

In de eerste helft kwam v.v. Voorwaarts terecht op een 1-0 voorsprong. nadat een mooi voorzet van rechtsbuiten Dennis Aarnink onhoudbaar werd ingekopt door de geheel vrijstaande spits Mart Krüsemann.  Daarna nog enkele goede doelkansen voor de thuisclub, waarbij o.a. de HSSC-doelman fraai redde na een afstandsschot van opnieuw Mart Krüsemann.
Na ongeveer een half uur spelen kreeg HSSC steeds meer de overhand en kreeg het mogelijkheden.  Een schot vanaf de rand van de zestien meter was nog een gemakkelijke prooi voor Voorwaarts-doelman Rik van den Boogaart.   Bij een hoekschop vlak voor rust stond de gehele Voorwaarts-verdediging niet goed en kon een HSSC-speler bij de 2e paal geheel vrij de gelijkmaker (1-1) vlak voor rust te makkelijk inkoppen.

Na de rust hetzelfde spelbeeld zoals vlak voor rust met een beter HSSC'61 dat in de 2e helft ook meer doelkansen kreeg.   Alleen wist v.v. Voorwaarts zich af en toe onder de druk uit te voetballen en werd het met de counters serieus gevaarlijk voor het HSSC-doel.
In de 60e minuut kreeg v.v. Voorwaarts door de goedleidende scheidsrechter I. Gerritsma uit Amersfoort een vrije bal op de helft van HSSC toegekend na een zeer onnodige overtreding.  Kort daarna trapte Yoni van Aagten de vrije bal heel mooi rond de penaltystip en kwam de bal via HSSC-speler bij Job Meijdam die met zijn rug naar het doel stond en met een omhaal heel fraai de 2-1 liet aantekenen.
In de 65e minuut rondde linkerspits Luuk Baas een prachtige solo af met een assist op de vrijgelopen Dennis Aarnink, die met een lage schuiver de 3-1 op het mooie scorebord liet verschijnen.
Vanaf de 3-1 tot aan het eindsignaal was en bleef het zwoegen voor v.v. Voorwaarts om de HSSC-aansluitingstreffer te voorkomen. Deels is dat gelukt door goed verdedigngswerk o.l.v. doelman Rik van den Boogaart, maar ook door het geluk aan Voorwaarts-zijde dat HSSC'61 grote doelkansen zelf onbenut liet.

Voorwaarts 1 staat ondanks de overwinning nog steeds één na laatste op de ranglijst, maar heeft het verschil ten opzichte van enkele andere mede-degradatiekandidaten verkleind of gelijk laten zijn.  Het gaat nog heel spannend worden in de 3e klasse en met name onderin, maar maakt Voorwaarts 1 zeker een kans behouden te blijven. Nummer laatst OSM'75 verloor afgelopen zaterdag opnieuw en lijkt als eerste club rechtstreeks te degraderen.
Toch zijn er in deze competitie nog negen wedstrijden te spelen en is zowel bovenin als onderin op de ranglijst nog vele teams in de strijd om te promoveren of degradatie te voorkomen.

Komende wedstrijd speelt Voorwaarts 1 thuis tegen DVSU 1 en vangt de wedstrijd om 14.00 uur aan.