Langeweg 4
4133AX
VIANEN UT
tel. 0347-373233

Afgelopen zaterdag 2 april heeft Voorwaarts 1 met keihard werken een verdiend gelijkspel van 2-2 uit tegen Brederodes 1 behaald.

Zonder Roel Jacobs, Giel Linthorst, Emiel van Duuren, Yannick Luca, Marten van der Zee en Mart Krüsemann werd het een spannende wedstrijd op het harde en hobbelige grasveld van de thuisclub.

In de eerste helft begon Voorwaarts uitstekend, kreeg het in de beginminuten een kansje via Niek Brinkhof en een grote kans van Dennis Aarnink die tegen de Brederodes-doelman aanschoot en dat zou laat in de wedstrijd nogeens plaatsvinden.
Maar ook tegenstander Brederodes liet van zich spreken, kreeg na ongeveer 10 minuten spelen de overhand en zelfs na een snelle counter een terechte strafschop toegewezen.
Een sublieme redding in de rechterbenedenhoek van onze doelman Jacco Groen hield hij voor Voorwaarts de stand op gelijke hoogte.   Na deze strafschop kreeg Voorwaarts weer even een minuut of 10 de overhand en werd een aanval over rechts met een geweldig mooie voorzet van spits Tim Brons en een prachtige tegendraadse kopbal door linksbuiten Niek Brinkhof fantastisch afgerond (0-1) .
Laatste kwartier van de eerste helft was weer voor Brederodes en dat resulteerde ook in twee goede kansen, maar door goed verdedigingswerk werd de 0-1 ruststand door het strijdende Voorwaarts bereikt.
Voorwaarts 1 kwam na rust zeker niet goed uit de startblokken en kwam het na 5 minuten op 1-1 na een goede Brederodes-aanval over rechts. Het werd zelfs kort daarna 2-1 voor Brederodes omdat door niet adequaat ingrijpen de Brederodes-spits gemakkelijk kon scoren.
Hierop ging rechtsbuiten Dennis Aarnink met een weergaloze solo op het Brederodes-doel en liet hij met mooie lage en harde schuiver de terechte 2-2 op het scorebord aantekenen.  Ondanks dat beide partijen graag de wedstrijd wilden winnen en hier ook kansjes voor kreeg, was het Dennis Aarnink die in de slotminuut Voorwaarts  met een uitstekende doelkans de winst had kunnen bezorgen.  Een mooie aanval over rechts via Luuk Baas werd de bal via Niek Brinkhof naar de vrijstaande Dennis Aarnink gespeeld en kwam het door de fraaie redding van de goede Brederodes-doelman dat de punten met de eindstand van 2-2 verdeeld werden.  Over de gehele wedstrijd gezien een terechte eindstand, waarover beide ploegen tevreden over moeten zijn.

Komende wedstrijd van Voorwaarts 1 is zaterdag 9 april thuis tegen HSSC'61 1 en begint de wedstrijd om 14.00 uur.