Rolafweg Zuid 1 A
3411ND
LOPIK
tel. 0348-551470

Zaterdag 7 mei is een prima dag voor Voorwaarts 1 geworden door overtuigend met 0-3 te winnen van Lopik 1.

Vanaf de start tot het einde van de wedstrijd was Voorwaarts op alle fronten de betere ploeg en viel de energie en inzet van elke Voorwaarts-speler zeer te prijzen.

In de eerste helft kreeg Niek Brinkhof de eerste beste kans op de 0-1, toen hij opaangeven van Yannick Luca tegen de Lopik-doelman aanschoot.
In de 16e minuut was het wel raak, toen op aangeven door Yannick Luca opnieuw Niek Brinkhof alleen voor de Lopik-doelman kwam en met een mooie lob de 0-1 aantekende.
Voor rust waren er nog vele andere kansen via o.a. Roel Jacobs, Yannick Luca en Niek Brinkhof, had het ook volgens de trainer van Lopik bij de rust 0-4 moeten staan, maar bleef de stand bij rust ongewijzigd.

Ook de tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien, maar bleef de bevrijdende 0-2 wel erg lang uit.
Opnieuw kansen via Roel Jacobs en Niels Brinkhof werden jammerlijk gemist en belandde een inzet van Niels Schoenaker zelfs op de buitenkant van de paal terecht. Ook werden een paar veel belovende aanvallen volgens een aantal Voorwaarts-spelers onterecht voor buitenspel afgefloten door de overigens goedleidende scheidsrechter N.P. Bos.
Eindelijk viel in de 83e minuut de beslissing toen de moegestreden Marten van der Zee toch nog in volle sprint alleen op de Lopik-doelman afging en met een mooie lage schuiver de 0-2 liet noteren.
In blessuretijd verscheen de 0-3 eindstand op het scorebord, nadat Yannick Luca van dichtbij de bal tegen het net mocht tikken na een mooie aanval over rechts via Roel Jacobs.

Voorwaarts 1 heeft nog een paar van deze overwinningen broodnodig om de nacompetitie te ontlopen en gaat met nog vijf wedstrijden te gaan dinsdagvond 10 mei (aanvang: 19.15 uur) uit tegen koploper EDO 1 opnieuw proberen voor de winst te gaan.