Voorwaarts 1 toont zich 3e klasser waardig, maar nog lange weg tot handhaving te gaan.

3451SX
VLEUTEN
tel. 030-6661230

Afgelopen weken hebben bij v.v. Voorwaarts 1 in het teken gestaan van veel afwezigheid van spelers en is het te danken aan de steun van oud-gedienden en spelers uit zaterdag 4 en 7 dat Voorwaarts 1 een team op de been kon brengen.  Hulde aan deze mannen voor deze ondersteuning.

Afgelopen zaterdag 19 maart speelde Voorwaarts 1 uit tegen nummer 2 Desto 1 en werd het -ondanks het gehavende team- de beste wedstrijd sinds weken van onze mannen en kon de 3-3 als een goede uitslag betiteld worden.
Oudgediende Mart Krüsemann (half jaar niet gevoetbald of getraind) speelde samen met good-old doelman Reijer Ran de gehele wedstrijd heel goed mee en leverde ook invaller Niek in 't veld (zaterdag 7) goede ondersteuning.

Voorwaarts 1 was in de eerste helft de betere ploeg en kreeg ook meer en beste kansen.  Toch was het Desto 1 dat -met het verzilveren van de enige twee kansen tot dat moment - de voorsprong van 2-0 na ruim een half uur nam.   In het eerste gedeelte van de 1e helft had Voorwaarts 1 al 4 hele goede doelkansen laten liggen, maar was het gelukkig Tim Brons die in de 39e minuut de 2-1 maakte en daarmee ook de ruststand aantekende.

De 2e helft begon met hetzelfde spelbeeld met een sterker Voorwaarts 1 en deze keer betaalde het verschil zich wel uit.  Uitblinker Roel Jacobs zorgde met twee doelpunten in de 59e en 73e minuut voor de dikverdiende 2-3 voorspong.
Vanaf de 2-3 ging Desto gelijk meer aandringen en waren zij het laatste deel ook beter dan het inmiddels moegestreden Voorwaarts 1.  Ondanks de tomeloze inzet van onze mannen (wat een goede inzet toonde elke speler, top !) kon Desto 1 -na ongelukkig uitverdedigen- in de 92e minuut de 3-3 eindstand op het scorebord krijgen.

Teleurstelling was er direct na afloop van de wedstrijd zeker wel, want de overwinning was heel dichtbij en verdiend geweest.  Toch kon v.v. Voorwaarts toch terugkijken op een goede wedstrijd en liet het zien dat het met deze instelling van alle spelers echt wel 3e klasser waardig is.  Realiteit is ook dat er nog wel een lange weg te gaan is om de handhaving in de 3e klasse zeker te stellen.

Komende zaterdag 26 maart speelt Voorwaarts 1 thuis tegen Focus'07 1 en is de aanvang van de wedstrijd om 14.00 uur.