Verdiend gelijkspel van Voorwaarts 1 tegen nummer 2 Houten 1.

Arienslaan 2
3573PT
UTRECHT
tel. 030-2716858

Zaterdag 30 april jl. speelde Voorwaarts 1 op haar sportpark de Berekuil de wedstrijd tegen Houten 1.  Tegen kampioenskandidaat Houten 1 werd een knap gelijkspel (1-1) uit het vuur gesleept en kan Houten haar kans op de titel in de ijskast zetten.

In de eerste helft zagen wij een hard werkend Voorwaarts tegen een goed en verzorgd voetballend Houten.
Het was in de beginfase voornamelijk de thuisclub dat kansen kreeg via Tim Brons en Roel Jacobs.  Later nam Houten het heft in handen, belandde een schot op de paal en moest doelman Rik van den Boogaart (weer terug naar lange afwezigheid) één keer fraai redden.
In de 41e minuut werd het 1-0 door linkerspits Luuk Baas, die na een mooie Voorwaarts-aanval over rechts de door spits Yannick Luca perfecte lange pass, met een laag schot kon afronden.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, maar werden de Voorwaarts-aanvallen minder en de druk op het Voorwaarts-doel meer.   Eerdere wedstrijden bezweek de Voorwaarts-achterhoede vaak onder grote druk, maar in deze wedstrijd bleven zij o.l.v. aanvoerder Giel Linthorst fier overeind.   Slechts een enkele kans via Roel Jacobs en Yannick Luca was het enige wat het hardwerkend Voorwaarts in de 2e helft ten deel viel en moest het helaas toezien dat Houten in de 90e minuut toch nog de 1-1 (tevens eindstand) vrij simpel kon binnen tikken.

Een prima uitslag, waarmee dit strijdend Voorwaarts verder kan om met een paar broodnodige overwinningen de degradatie uit de 3e klasse te gaan voorkomen. Technische staf en spelers danken Stephan Wolbers en Harry Moore (beiden za 4) voor hun geweldige ondersteuning bij Voorwaarts 1.

Komende zaterdag 7 mei speelt Voorwaarts 1 uit tegen Lopik 1 en begint de wedstrijd om 14.30 uur.