3573PT
UTRECHT
tel. 030-2716858

Afgelopen zaterdag 30 oktober speelde Voorwaarts 1 tegen het honderd jaar oude Brederodes uit Vianen.
Het werd werkelijk een goede wedstrijd van alle groen-zwarten, niemand uitgezonderd.  Matchwinnaar Dennis Aarnink met drie doelpunten trok wel de hoofdrol naar zich toe en bestempelde hij de terechte overwinning van 4-2.

v.v. Voorwaarts begon ijzersterk en was binnen de minuut al via Roel Jacobs gevaarlijk, maar trof hij geen doel. Amper twee minuten later stond opnieuw Roel Jacobs aan de basis van een mooie Voorwaarts-aanval en speelde hij Jeroen Stadler in de 16 meter vrij. Jeroen werd direct neergelegd en iedereen dacht aan een strafschop welke niet door de scheidsrechter werd gegeven. Onbedoeld ontstond direct daarop er een voordeel, omdat de bal aan de linkerkant van het veld bij de hardwerkende en goedspelende Niek Brinkhof (zie foto) terecht kwam. Niek leverde een puik gave voorzet aan de vrijstaande rechterspits Dennis Aarnink af en die met zijn schot op 8 meter van de doellijn op 1-0 bracht.
Na zo'n geweldige start was de domper groot toen de lange Brederodes spits uit een vrije trap vijf minuten later de gelijkmaker vrij simpel mocht inkoppen.
Qua veldspel waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar kreeg v.v. Voorwaarts de echte kansen, waaronder Giel Linthorst die zijn schot door de Brederodes-doelman uitstekend gekeerd zag worden en werd daarmee ook de 1-1 ruststand bereikt.

In de tweede helft opende v.v. Voorwaarts weer fantastisch goed en werd na goede aanval over links de bal door Giel Linthorst tegen de Brederodes-doelman aangeschoten.
In de 55e minuut gooide Dennis Aarnink er een mooie solo uit en liet hij met zijn lage schuiver het doelnet bollen (2-1). Nog geen minuut later kopte Dennis Aarnink de bal goed door op Roel Jacobs die 3-1 binnentikte. Brederodes leek overrompeld, had haar middenveld sinds de rust ook niet meer goed staan en daarvan profiteerde v.v. Voorwaarts maximaal van.
Toch kwam Brederodes drie minuten later vanaf links via afzwaaiende voorzet, die over onze doelman Rik van der Boogaart in de verre hoek binnenvloog, pardoes op 3-2 en misschien zou dat onze gasten weer in de wedstrijd brengen.
Lang duurde dat gelukkig niet en bracht opnieuw matchwinnaar Dennis Aarnink met zijn 3e doelpunt de marge weer op twee doelpunten. Een pass van Mart Krüsemann viel precies achter de laatste verdediger en schoot Dennis Aarnink vanaf ruim 25 meter de bal  over de uitkomende Brederodes-doelman binnen (4-2).
Daarna bleef het spel een beetje op en neer golven, maar leverde dat voor beide partijen geen echte kansen meer op, was de derde en dik verdiende overwinning van het seizoen een feit en nestelt v.v. Voorwaarts zich op de ranglijst op een verdienstelijke vijfde plek.

Zaterdag 6 november speelt v.v. Voorwaarts 1 haar uitwedstrijd tegen het altijd goed thuisspelende HSSC'61 1.