Arienslaan 2
3573PT
UTRECHT
tel. 030-2716858

Na ruim 2 1/2 maand mocht Voorwaarts 1 eindelijk de competitie in 3e klasse D (west 1) hervatten met een inhaalwedstrijd tegen Odysseus 1 en kwam de terechte eindstand van 0-0 op het scorebord.
Een puntenverdeling welke beide teams mogen "koesteren" na zo'n lange onderbreking van de competitie, maar ook kijkend naar de ranglijst alwaar onze zaterdag 1 op een mooie zevende plaats na negen wedstrijden terug te vinden is.
Slechts twee weken geleden werden de trainingen bij onze zaterdag 1 voor het eerst serieus opgestart en dat bleek ook bij tegenstander Odysseus het geval te zijn. Onze tegenstander hadden minimaal in de voorbereiding toch nog 2x kunnen oefenen en v.v. Voorwaarts slechts 1x vorige week uit tegen 3e-klasser Zeist (uitslag 4-4).
Een veel te korte en matige voorbereiding voor beide teams was een noodgedwongen feit, misten hierdoor overduidelijk een goed wedstrijdritme, was het voetbal matig, maar maakten er wel o.l.v. van de goedleidende scheidsrechter J.M. van Hamersveld uit Alkmaar een uiterst sportieve wedstrijd van.

De gehele eerste helft speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af, vielen er weinig kansen te noteren en was de 0-0 ruststand een terecht feit.

De tweede helft daarentegen was er -mede door de spanning- meer te beleven.  v.v. Voorwaarts ontving de meeste hoekschoppen, maar had Odysseus de beste kansen van de wedstrijd en was het door uitstekend keeperswerk van doelman Jacco Groen te danken dat er niet door onze gasten werd gescoord.  Een kopbal van laatste man Giel Linthorst (net naast), Yannick Luca (schot recht op de keeper), Yoni van Aagten (schot net naast) waren tot vlak voor tijd de wapenfeiten van het goed en hardwerkend v.v. Voorwaarts. Tien minuten voor tijd kwamen onze gasten met 10 man te staan, omdat zij al vijf keer hadden gewisseld. (Spijtig dat twee gewisselde spelers door domme pech ernstig geblesseerd waren geraakt en wensen wij hun een voorspoedig herstel toe).
Met 11 tegen 10 man kreeg v.v. Voorwaarts in de laatste fase een klein veldoverwicht. In de laatste minuut leek onze zaterdag 1 dat zelfs met de overwinning te bekronen toen Dennis Aarnink de bal in de uiterste hoek plaatste, maar was het de Odysseus-doelman die fraai en stijlvol redde en de 0-0 eindstand kon verzilveren.
Een mooi en verdienstelijk gelijkspel dat o.l.v. de goedspelende Giel Linthorst en Niels Schoenaker, uitstekend keeperswerk van Jacco Groen, met hardwerken van iedere speler werd bereikt en daar mag iedereen trots op zijn na zolang niet gevoetbald te hebben.

Volgende wedstrijd van Voorwaarts 1 is zaterdag 19 februari uit tegen Hercules 1 en start de wedstrijd om 15.00 uur.