Kininelaantje 1
1243LD
'S-GRAVELAND
tel. 035-6560506

Afgelopen zaterdag won Voorwaarts 1 uiteindelijk zeer verdiend met 0-3 de uitwedstrijd tegen 's-Graveland 1.
Hierdoor blijft onze Voorwaarts 1 in de race om in deze nacompetitie van drie wedstrijden degradatie naar 4e klasse af te wenden.

Voorwaarts 1 startte gelijk goed tegen het jonge en ietwat onervaren 's-Graveland 1.  De eerste kans was voor v.v. Voorwaarts voor rechtsbuiten Dennis Aarnink, maar zijn schot ging net naast.  Aan de andere kant redde doelman Rik van den Boogaart twee keer met de voeten heel fraai.  Uit een vrije bal voor Voorwaarts en de daaruitvolgende kluts tikte de goedspelende verdediger Job Meijdam de bal naar de geheel vrijstaande Mart Krüsemann, die heel mooi en onhoudbaar de 0-1 binnenschoot.
Scheidsrechter H. Westland verzuimde na bijna 30 minuten de doelman van 's-Graveland wegens het onderuithalen van spits Yannick Luca buiten de zestien meter met rood van het veld te zenden. Zowel vriend als vijand konden het niet te begrijpen dat de overtreding in zijn geheel over het hoofd werd gezien en dat er gewoon doorgespeeld moest worden.
Desalniettemin bleef v.v. Voorwaarts goed voetballen onder aanvoering van uitblinker/aanvoerder Giel Linthorst en de sterk spelende Mart Krüsemann en trokken de overige Voorwaarts-spelers zich met inzet en energie daar goed aan op.
Een inzet van Niek Brinkhof werd door de 's-Graveland doelman naast getikt en belandde een afstandschot van Roel Jacobs op de paal.  Gezien de kansen-verhouding was de ruststand van 0-1 trecht en had het zelfs meer kunnen zijn.

Start van de tweede helft zonder Mart Krüsemann (invaller Marten van der Zee) was echt voor de thuisclub en ontstonden er een aantal hachelijke momenten voor het Voorwaarts-doel redde de uitstekend keepende doelman Rik van den Boogaart opnieuw tweemaal met de voet en haalde laatste man Giel Linthorst éénmaal de bal van de lijn. Via counters kwam Voorwaarts er af en toe goed uit,  zo strandde een mooie aktie over links van Luuk Baas in schoonheid en schoot Marten van der Zee uit een voorzet van de steeds beter spelende Roel Jacobs over het doel.
Na ongeveer 20 minuten nam v.v. Voorwaarts weer het heft in handen en werd de moegestreden verdediger Martin Renkema vervangen voor Tim Brons. Laatstgenoemde ging linkshalf spelen en werd Dennis Aarnink tot linksback gebombardeerd.  Deze omzetting pakte heel goed uit, werd Voorwaarts zelfs weer sterker en schoot Roel Jacobs -na een voorzet van Yannink Luca- recht en houdbaar op de doelman af.
Roel Jacobs stond aan de basis van de terechte 0-2 voorsprong toen hij linksbuiten Yanninck Luca geheel vrij bij de 2e paal zette en hij de bal tegen het net schoot.   Nog enkele speldenprikjes van de gastheren leverde niets op en in blessuretijd volgde nog een laatste mooie Voorwaarts-aanval. Nadat de goede Voorwaarts-verdediging weer een aanval van de tegenstander goed verwerkt had,  tikte Marten van der Zee de bal naar de geheel vrijstaande spits Roel Jacobs en schoot hij op de rand van de zestien meter de uiteindelijk eindstand van 0-3 snoeihard en mooi binnen.

Komende dinsdag 14 juni volgt de tweede wedstrijd van Voorwaarts 1 uit tegen Vlug en Vaardig 1 en is de aanvang 20.00 uur.