Han Hollanderlaan 2
1067BB
AMSTERDAM
tel. 020-6138335

Afgelopen dinsdagavond 14 juni won onze zaterdag 1 met 2-3 na verlenging uit bij 4e klasser Vlug en Vaardig.
Hiermee werd de finale van de playoffs bereikt en wordt a.s. zaterdag 18 juni (14.30 uur) deze wedstrijd op neutraal terrein bij Eemnes gespeeld.

Voorwaarts begon de wedstrijd goed en kreeg via Luuk Baas en Dennis Aarnink mooie schietkansen, welke even zo mooi door de doelman van Vlug en Vaardig tot hoekschop werden verwerkt.  Aan de andere kant moest doelman Rik van den Boogaart na een snelle counter uitstekend redden.  Vlak voor rust een rommelige situatie op links op de helft van de tegenstander waaruit Luuk Baas geheel alleen de bal uit veroverde en vanaf zestien meter laag in de linker benedenhoek binnenschoort (0-1).
Na rust hetzelfde spelbeeld en kreeg Voorwaarts de beste kansen, maar werd ook Vlug en Vaardig gevaarlijker met de counters.
In de 70e minuut kopte de geblesseerd geraakte Dennis Aarnink vlak voor zijn wissel de 0-2 binnen uit een voorzet van Luuk Baas.
Deze sportieve wedstrijd leek gespeeld, maar ontketende Vlug en Vaardig een slotoffensief, waarbij het ijzersterke duo Giel Linthorst en Job Meijdam samen met doelman Rik van den Boogaart enkele malen redding moesten brengen.    Alleen een paar minuten voor tijd viel de 1-2 en ging Vlug en Vaardig massaal voor de gelijkmaker.  Stephan Wolbers kreeg een doelkans op een presenteerblaadje en mocht hij vanaf ruim 20 meter in een leeg doel schieten,  maar miste hij jammerlijk.  Kort daarop kwam Marten van der Zee na een mooie aanval alleen voor de doelman, maar schoot hij de bal tegen hem aan.
Inmiddels diep in blessuretijd -dat bijna en overdreven tegen de 10 minuten aantikte- viel toch de 2-2 en floot de scheidsrechter daarna ook gelijk af voor het einde.
De eerste verlenging was wederom Voorwaarts de betere ploeg. maar streed Vlug en Vaardig voor wat het waard was.  In de 96e (of was het de 106e) minuut een mooie aanval over rechts via Jorik Koenjer  die de bal prima ging voorzetten en Roel Jacobs de belangrijke 2-3 liet inkoppen.  Kort daarop soortgelijk moment via Jorik Koenjer, maar toen schoot Roel Jacobs de bal tegen de doelman aan.  Spannend bleef het tot het laatste moment en mocht ook 2e helft van de verlenging van de voor de rest prima leidende scheidsrechter weer een minuutje of 4 duren.

Uiteindelijk het kwam het verlossende eindsignaal en mag onze zaterdag 1 zich terecht opmaken voor de finale tegen Fortuna Wormerveer op neutraal terrein bij Eemnes (aanvang: 14.30 uur).