Zinzendorflaan
3703CE
ZEIST
tel. 030-6916995

Zaterdag 1 oktober speelde Voorwaarts 1 met een gehavend team tegen Patria 1 uit Zeist en won deze moeizame wedstrijd verdiend met 1-2.

Zonder de afwezige spelers Niels Schoenaker (vakantie) en de geblesseerde spelers Marc Drijver, Felix Boessenkool, Jasper Dik, Jeroen Stadler en Dennis Aarnink, was trainer Walter Bout zeer verheugd dat Mart Krüsemann op het laatste moment bij de selectie kon worden gevoegd en ook in deze wedstrijd belangrijk zou gaan zijn.

De eerste helft was een matige vertoning van beide kanten en bleven de echte kansen uit. Patria speelde met een 5-mans verdediging, waarmee v.v. Voorwaarts -als bovenliggende partij- het behoorlijk moeilijk had en liet ook zien dat de opbouw vanuit achterhoede en/of middenveld vaak in een te laag tempo ging.

De tweede helft was daarin een stuk beter, werd er meer gedurfd gevoetbald en gingen er ook mogelijkheden ontstaan.
Met een mooie aanval over rechts bracht Roel Jacobs in de 60e minuut met zijn perfecte voorzet Mart Krüsemann alleen voor de Patria-doelman in stelling en hij schoot de bal onhoudbaar in de linkerbeneden hoek tegen de touwen (0-1).  Hierna volgde nog meer mogelijkheden voor v.v. Voorwaarts, maar moest het wachten tot de 79e minuut toen Roel Jacobs over links doorbrak en hij de bal over de Patria-doelman heen lobde en de goed meegelopen middenvelder Niek Brinkhof vlak voor de doellijn de verdiende 0-2 kon laten aantekenen.
Kort daarna kon Roel Jacobs de wedstrijd beslissen toen hij geheel vrijstaand de bal naast schoot.  De tweede helft duurde ruim 10 minuten langer dan de eerste helft en dat was voor Patria prima om het slotoffensief in te luiden en deze kwam er ook.
Eerst werd een afstandsschot via de vingertoppen van onze doelman Roel Janssens tegen de lat getikt en in de 96e minuut werd zelfs de 1-2 uit opnieuw een afstandsschot gescoord.
Daarna volgde in de slotminuten nog een paar hectische momenten voor het Voorwaarts-doel, maar leidde dat niet meer tot kansen op de 2-2 en kon de tweede overwinning voor v.v. Voorwaarts worden bijgeschreven.

Komende zaterdag 8 oktober speelt Voorwaarts 1 thuis tegen Saestum 1 (aanvang: 14.00 uur), dat tot nu toe ook beide wedstrijden overtuigend heeft gewonnen.