UTRECHT
tel. 030-2716858

Afgelopen zaterdag 8 oktober verloor Voorwaarts 1 met 0-4 van Saestum 1.

Trainer Walter Bout had weer te maken met een smalle selectie, maar kon met dank aan de invallers Fokke Ypeij, Stephan Wolbers, Youp Tromp en Freek Bosman toch een redelijk goed team op de been brengen.
Saestum was vooral voor rust de betere partij, al waren de eerste twee kansen voor v.v. Voorwaarts en was het jammer dat een schot van Niek Brinkhof net naast ging.
Daarna was het aan Saestum en kwamen zij in 17e minuut op 0-1 via intikker bij de eerste paal na een goede aanval over rechts. In minuut 30 viel de 0-2 met een rake kopbal in de uiterste hoek.
Na een paar goede omzettingen begon v.v. Voorwaarts alleraardigst aan de tweede helft en werd Saestum ver op eigen helft teruggedrongen. Na een mooie aanval over links en een mooie pass van Mart Krüsemann had rechtsbuiten Edmond Landwehr alleen voor de Saestum-doelman de 1-2 moeten maken.  Echter werd zijn schot op uitstekende wijze door de Saestum-doelman tot hoekschop verwerkt.
Even later werd een opzettelijke handsbal van de Saestum-doelman (1 meter buiten het strafschopgebied) door de overigens goedleidende scheidsrechter Bone niet bestraft.  Zelfs een mooi en hard afstandsschot van Niek Brinkhof ging net naast het doel en bleef de 1-2 uit.   Saestum kwam vanuit de counter in de 74e minuut op 0-3 en besliste de wedstrijd definitief in de 80e minuut met mooie en goed uitgevoerde aanval (0-4).

Komende zaterdag 15 oktober speelt Voorwaarts 1 uit tegen FC Driebergen 1 (aanvang: 14.30 uur).