4105LE
CULEMBORG
tel. 0345-512924

Op zaterdag 12 november ging de gehele Voorwaarts-selectie vol goede moed naar de uitwedstrijd tegen Focus'07.
Ondanks deze mooie en zonovergoten zaterdag in Culemborg verloor Voorwaarts 1 nipt van Focus'07 (1-0).

In de eerste helft ging beide ploegen in deze matige voetbalwedstrijd gelijk op.  In het eerste deel van de wedstrijd kreeg Focus'07 enkele kansen, maar door goed keeperswerk van doelman Roel Janssens bleef de stand op 0-0.  Het laatste deel van de tweede helft was zeker voor Voorwaarts 1.  Na een mooie aanval over links via Tim Brons kwam de bal via Roel Jacobs bij de geheel vrijstaande Jeroen Stadler, alleen vergat laatstgenoemde uit te halen en verloor hij de bal bij een passeerbeweging.  Enkele minuten voor rust kreeg voorstopper Niels Schoenaker een paar meter voor de doellijn de grootste kans, maar schoot hij achterover vallend de bal over het doel.

Na rust een uitermate sterk begin van Focus'07 en ook ditmaal leverde dat kansen op. Na een goede aanval verscheen ook in die fase terecht de 1-0 op het scorebord.  Na een aantal wissels aan Voorwaarts-zijde probeerde trainer Walter Bout het team aanvallender te laten spelen n ontstonden er nog vele mogelijkheden om minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen.  Dat de kansen niet werden benut was grotendeels te danken aan de getalenteerde en goede Focus-doelman, want hij pareerde enkele schoten of kopballen van Voorwaarts-spelers op uitstekende wijze. Verder was de Focus'07-doelman heer en meester in het strafschopgebied bij hoge ballen (of keek hij de bal op de lat, net naast of over het doel), werd hij de man of the match en bleven de punten in Culemborg.

Komende zaterdag 19 november staat de thuiswedstrijd tegen FZO 1 op het programma en is de aanvang 14.00 uur.