Voorwaarts 1 na winst op hekkensluiter onverwachts naar plaats 3.

3604AW
MAARSSEN
tel. 030-2446263

Zaterdag 20 mei stond de uitwedstrijd van Voorwaarts 1 tegen DWSM 1 op het programma.
In deze matige partij voetbal pakte Voorwaarts uiteindelijk verdiend met 2-5 de overwinning,

Eigenlijk het gehele seizoen heeft Voorwaarts 1 te kampen gehad met veel afzeggingen door blessures of andere redenen.  Zo ook afgelopen zaterdag werden 10 selectiespelers gemist en konden doelman Erik van Zwieten (za 6), Youp Tromp (za 6) en good-old Giel Linthorst opdraven om het aantal spelers voor deze wedstrijd op 12 te brengen.
In bijzonder viel hierbij Giel Linthorst op die na 11 maanden speciaal voor Voorwaarts 1 zijn voetbalschoenen (en zijn nummer 21 als shirt) weer aantrok en een goede en solide wedstrijd afleverde.
Hulde aan deze invallers en grote dank.

In de eerste helft viel de eerste grote kans voor de gastheren te noteren, maar de bal ging net over het Voorwaarts-doel.
Na een mooie solo van middenvelder Rik van der Hem kwam in de 16e minuut de stand op 0-1.  Daarop volgde de Jorik Koenjer-show, die speelde met nummer 8 van de afwezige Dennis Aarnink.  De eerste twee schoten van Jorik misten nog precisie en gingen net naast, maar in de 40e minuut schoot hij op aangeven van Mart Krusemann de 0-2 binnen.  Paar minuten later veroverde Jorik Koenjer de bal op eigen helft en besloot hij ook met zijn fraaie solo met een doelpunt (0-3).

Na rust kwam Edmond Landwehr in het veld voor de geblesseerde Mart Krusemann, maar bleek al gauw dat meerdere spelers op het tandvlees liepen en er geen wissels meer beschikbaar waren. Ook hulde voor deze spelers dat zij de 90 minuten hebben volgemaakt.
Het was aan het spelbeeld ook te zien, want v.v. Voorwaarts ging meer verdedigen en kwam amper aan het aanvallen toe.
Alhoewel Yoni van Aagten wel kort na rust de 0-4 op zijn schoen, maar zag hij de bal op de lat belanden.
Tijdens de slechtste fase van v.v. Voorwaarts tijdens deze wedstrijd scoorde DWSM 2x achter elkaar en was het bij 2-3 zelfs dichtbij de 3-3.
Hierna was ook zichtbaar dat de vermoeidheid bij DWSM ook parten ging spelen op het moeilijk te bespelen en kurkdroge grasmat bij warm weer.  Het werd helemaal duidelijk toen Niek Brinkhof (op aangeven van Jorik Koenjer) zijn mooie aktie kon afronden door de bal langs de DWSM-doelman tegen het net te schieten (2-4).
In de 84e minuut kon de moegestreden Youp Tromp (had eerder die dag al met zijn eigen team - za 6 gespeeld) op de linkerkant nog 1x gas geven. Hij bracht met zijn voorzet middenvelder Tim Brons voor het lege DWSM-doel, die het ook zeer bekwaam afmaakte en de einduitslag op 2-5 bepaalde.

Direct na afloop van de wedstrijd kregen wij te horen dat onze concurrenten FC Driebergen, FZO en Odijk verloren hadden en v.v. Voorwaarts door de overwinning op DWSM vanaf plaats 7 onverwachts op plaats 3 terecht is gekomen.
Plaats 3 geeft recht op een nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse en wil v.v. Voorwaarts daar serieus aanspraak op maken moet a.s. zaterdag 27 mei van medeconcurrent Odijk gewonnen gaan worden.
Het gaat dus nog spannende finale zijn op de slotdag van deze competitie.

A.s. zaterdag v.v. Voorwaarts 1 thuis tegen Odijk 1 (aanvang:14.30 uur) en hopen we dat veel leden als toeschouwer hierbij met mooi weer aanwezig kunnen zijn.