Verdiende overwinning van Voorwaarts 1 op strijdend UVV 1.

Parkzichtlaan 201
3451GX
VLEUTEN
tel. 030-2932702

Zaterdag 5 november heeft Voorwaarts 1 een verdiende 2-5 overwinning gepakt op het strijdende UVV 1.

In de eerste helft kwam Voorwaarts gelijk goed uit de startblokken. Uit een ingooi van aanvoerder Martin Renkema kon spits Roel Jacobs na een gewonnen duel op het middenveld over links alleen op het UVV-doel afgaan en scoorde hij de 0-1 all in de 2e minuut heel mooi met een bekeken schot in de uiterste rechter benedenhoek.
Daarna kwam er een periode dat UVV met hun sterke middenveld de betere ploeg was en wisten zij na een veldoverwicht en een aantal kansen onbenut te laten toch de 1-1 na een mooie aanval terecht op het scorebord te krijgen.
Vlak voor het half uur nam Voorwaarts het heft weer in handen. Dat geschiedde vanuit een snelle en goede counter via Jorik Koenjer (voorassist), waardoor rechtsbuiten Niek Brinkhof een perfecte voorzet kon geven op de vrijstaande spits Roel Jacobs, die de bal onberispelijk en hard onder de UVV-doelman door binnenschoot (1-2).
Gelijk daar achteraan kreeg linksbuiten Edmond Landwehr de kans op de 1-3, maar belandde zijn inzet op de paal en was de ruststand daarna een feit.
In tweede helft maakte v.v. Voorwaarts de beste indruk van beide ploegen en was het over het algemeen ook zeker de betere ploeg.
Vanuit een hoekschop van Dennis Aarnink mocht de bij de 2e paal  geheel vrijstaande Job Meijdam de 1-3 in 48e minuut binnenkoppen.
Nadat Niek Brinkhof, via een mooie aanval over rechts via Roel Jacobs al een mooie kans onbenut liet, scoorde hij wel de 1-4 op sublieme wijze op aangeven van Dennis Aarnink.
Daarna weer even een slordige fase van Voorwaarts en gaf UVV nog even gas. Zij raakten 2x de paal, bracht doelman Rik van den Boogaart bij een schot op uitstekende wijze redding en scoorde zij de 2-4 pas in de 88e minuut.
In blessuretijd kopte invaller Felix Boessenkool (terug van blessure en jarig) de hoekschop van Roel Jacobs bij de 1e paal onhoudbaar in en bereikte met dit mooie slotakkoord de 2-5 eindstand en overwinning.

Komende zaterdag 12 november wacht voor Voorwaarts 1 de uitwedstrijd tegen Focus'07 1 en is de aanvang 14.30 uur.