Meer dan verdiende winst voor vv Voorwaarts 1 na spannend uitduel tegen nummer 2 Saestum 1.

Noordweg-Noord 150
3704JG
ZEIST
tel. 030-6960737

Afgelopen zaterdag 4 maart pakte de mannen van trainer Walter Bout verrassend, maar wel dikverdiend een 2-3 overwinning op mede-concurrent Saestum 1.

In de eerste helft was Voorwaarts 1 al de bovenliggende partij, maar wist het veldoverwicht niet uit te drukken in grote kansen en bleef het vaak bij veel dreiging of schoten die door de Saestum-doelman allemaal goed werden gepakt.
In de 22e minuut scoorde Saestum pardoes de 1-0 uit de eerste serieuze aanval uit de rebound, nadat eerder de bal op de paal was beland.
v.v. Voorwaarts begon hierna de druk weer op te voeren en kreeg kansen via Luuk Baas (schot naast) en Niek Brinkhof (schot recht op de Saestum-doelman).   In de 41e minuut vanuit een afgeslagen aanval schoot middenvelder Jeroen Stadler met en mooie lage schuiver van net buiten de zestien meter de 1-1 binnen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld en werd v.v. Voorwaarts zelfs nog extra in het zadel geholpen na een rode kaart voor Saestum (2x geel) kort na de rust.   Daar waar iedereen ook na de zoveelste hoekschop van v.v. Voorwaarts dacht dat wij snel de leiding zou nemen,  was het juist Saestum dat met haar 2e counter/aanval van de wedstrijd en wederom via de rebound tegen de verhouding in een 2-1 voorsprong pakte.
v.v. Voorwaarts opnieuw in de achtervolging zag haar kansen steeds verloren gaan en belandde een mooie kopbal van middenvelder Jasper Dik op de lat.   Invallers Ed Landwehr en Mart Krüsemann gingen serieus ten strijde om v.v. Voorwaarts 1 een fijne middag te bezorgen door een verschil te gaan maken.    Allereerst met een geweldig mooi en onhoudbaar afstandsschot van Ed Landwehr dat via de binnenkant van de paal het net in vloog (2-2).   Op het moment dat iedereen zich bijna wilde verzoenen met deze tussenstand, kwam er nog één mooie Voorwaarts-aanval over links, waarbij Ed Landwehr met zijn voorassist de bal naar Roel Jacobs speelde en die bracht de inglijdende Mart Krüsemann in stelling om de uiteindelijke 2-3 in blessuretijd op het scorebord te krijgen.

Een ronduit dikverdiende overwinning, zou de neutrale toeschouwer zeker ook van en Saestum na de wedstrijd verklaren, waarbij Voorwaarts 1 met haar selectie de gehele wedstrijd dominineerde en zich met veel energie en inzet uiteindelijk zag beloond.

Door deze verrassende overwinning stijgt v.v. Voorwaarts 1 naar de vierde plaats en speelt het a.s. zaterdag 11 maart (aanvang: 14.00 uur) thuis tegen de nummer 5 en medeconcurrent FC Driebergen.