3984NC
ODIJK
tel. 030-6564038

Op zaterdag 18 februari stond de inhaalwedstrijd uit tegen Odijk 1 op het programma voor onze Voorwaarts 1.
Het werd uiteindelijk een terechte 2-2 einduitslag, waarmee beide ploegen goed mee konden leven.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd vielen aanvaller Edmond Landwehr en doelman Rik van den Boogaart geblesseerd uit en samen met de afwezigen die al bekend waren, was de personele bezetting niet optimaal.
Daarom was trainer Walter Bout zeer verheugd dat drie spelers vanuit zaterdag 6  (te weten de broers Remco en Martijn van Tilburg en doelman Erik van Zwieten) konden aansluiten.

Met de uitstekende doelman Erik van Zwieten aan de start van de wedstrijd liet v.v. Voorwaarts in de eerste helft zien de bovenliggende partij te zijn en was het te danken aan de Odijk-doelman die met zijn reddingen op schoten van o.a. Luuk Baas en Mart Krüsemann ervoor zorgde dat de voorsprong voor v.v. Voorwaarts lang uit bleef.
Ook het aantal te nemen corners door v.v. Voorwaarts was in de 1e helft ruim het dubbele van wat v.v. Odijk toegekend kreeg. Daarentegen moet gezegd dat ondanks het Voorwaarts-overwicht ook v.v. Odijk een keer op de paal schoot en de bal van de doellijn gehaald zag worden.
In de 35e minuut werd door goed druk zetten de bal op links in de aanval veroverd en bracht middenvelder Tim Brons gelijk spits Roel Jacobs in stelling die met een lage en mooie schuiver uiteindelijk wel de Odijk-doelman geheel kansloos liet (0-1). Vijf minuten voor rust viel laatste man Felix Bossenkool uit met een blessure, welke ook hij te danken aan het hobbelige en zware veld.

Na de rust werd v.v. Odijk de betere ploeg en wist al vrij snel de 1-1 te scoren. Daarna golfde het spel op en neer met overigens niet al te best voetbal, maar zeker wel met veel inzet van beide verenigingen o.l.v. de jonge en goedleidende scheidsrechter Hendrikx.
Nadat een afstandsschot van Luuk Baas via de paal door de Odijk-doelman tot corner werd verwerkt, schoot spits Roel Jacobs in de tachtigste minuut van buiten de zestien meter pardoes de 1-2 binnen.   Nog amper bijgekomen van de vreugde van de verkregen voorsprong schoot v.v. Odijk een paar minuten later gelijk al met een prachtige lob de 2-2 binnen.
De laatste tien minuten bleef het spannend in deze sportieve wedstrijd en was de eindstand voor beide ploegen het hoogst haalbare en juiste uitslag.

Komende zaterdag geniet Voorwaarts 1 van een welverdiend vrijweekend, maar gaat het op zaterdag 4 maart in de uitwedstrijd opnemen tegen koploper Saestum (aanvang: 14.30 uur)