Arienslaan 2
3573PT
UTRECHT
tel. 030-2716858

Afgelopen zaterdag 4 mei behaalde v.v. Voorwaarts 1 thuis een verdiende overwinning van 2-0 op het jonge team van Focus '07 1.

Vooral in de eerste helft overheerste Voorwaarts 1 en kreeg het zelfs al in de 1e minuut een geweldige kans op de 1-0 via Roel Jacobs, maar pareerde de goede Focus-doelman zeer fraai.  Dit deed hij daarna ook 4x zeer goed bij schoten van Pim Uriot en Roel Jacobs en zag hij een ver schot van Jorik Koenjer via de onderkant van de lat en binnenkant van de paal weer in het veld stuiten.
Toch was het ook dezelfde Focus-doelman die de 1-0 voor v.v. Voorwaarts inleidde door onbedoeld bij zijn uittrap de bal aan de vrijstaande Pim Uriot te geven, want Pim rondde het met een mooie lob subliem af.
Daarentegen kreeg Focus '07 slechts twee mogelijkheden, waarvan een lob over doelman Rik van de Boogaart net naast ging.

Na rust had Focus'07 haar verdedigende stellingen versterkt, maar kwam daardoor zelf nauwelijks aan goede aanvallen toe.
Voorwaarts kreeg via o.a. Tim Brons, Pim Uriot en Roel Jacobs nog wel een paar mogelijkheden, maar opnieuw was de Focus-doelman telkenmale een sta in de weg.
De wedstrijd leek in een 1-0 eindstand te eindigen, maar besloot de scheidsrechter van dienst er 11 minuten extra tijd erbij te trekken, terwijl beide teams en toeschouwers maximaal 3 of 4 minuten hadden ingeschat. Zolang doorspelen leverde onbegrip en irritatie binnen de lijnen op en het meest nog bij de dienstdoende scheidsrechter zelf die in deze blessuretijd ook nog onnodig een drietal gele kaarten liet noteren in deze sportieve wedstrijd.
Extra speeltijd pakte uiteindelijk voor v.v. Voorwaarts het beste uit en kon Roel Jacobs met een lage schuiver in de 96e minuut de 2-0 eindstand laten noteren, na een mooie assist van Jasper Dik.
In de allerlaatste minuten kreeg Focus'07 nog een paar cadeautjes van de scheidsrechter aangereikt door toekenning van twee vrije trappen binnen de zestien meter, maar deze bleven onbenut.

Met deze overwinning is v.v. Voorwaarts nu 17 wedstrijden op rij ongeslagen en staat het nu op de 3e plaats.
Komende zaterdag 11 mei wacht Voorwaarts 1 de uitwedstrijd tegen de nummer 4 UVV 1 en is de aanvang om 14.30 uur.