Stroef Voorwaarts 1 sluit de wedstrijd af met grote overwinning op VIOD 1.

Arienslaan 2
3573PT
UTRECHT
tel. 030-2716858

Zaterdag 2 maart speelde v.v. Voorwaarts 1 thuis tegen laagvlieger VIOD 1 en won uiteindelijk met ruime cijfers (6-1).

De eerste 10 minuten van de wedstrijd van v.v. Voorwaarts waren nog hoopvol te noemen. maar werd daarna het spel steeds minder tegen het stugge VIOD 1.  De inzet en doorzettingsvermogen van onze gasten uit Tienhoven werd uiteindelijk ook beloond, nadat er geen druk op de bal werd gegeven na onnodig balverlies en kon een VIOD-speler met een ver afstandsschot van zo'n 35 meter de bal over doelman Rik van den Boogaart schieten (0-1).
Het matig spelende Voorwaarts werd aan het einde van de eerste helft wel wat beter, maar kon niet tot scoren alhoewel vanuit een hoekschop een doelpunt van Niels Schoenaker (vanwege vermeend hands van Roel Jacobs) werd afgekeurd.

Aan het begin van de de tweede helft bracht trainer Walter Bout met Jeroen Stadler en Jasper Dik twee verse krachten in het veld en na ongeveer een uur spelen kwam ook Vincent Hofman binnen de lijnen en hij leverde een prima inavlbeurt af.
In de 60e minuut kwam v.v. Voorwaarts 1-1 na een mooie dieptepass van Pim Uriot en een sublieme afronding van Roel Jacobs.
Daarna was het weer even wachten, maar ging v.v. Voorwaarts wel echt het laatste kwart van de wedstrijd veel en veel beter voetballen tegen het strijdende VIOD.
Met een mooie diagonale bal van achteruit van verdediger Harmen Prenger op Roel Jacobs die de bal magistraal verwerkte en de 2-1 in de 77e minuut fraai binnen schoot.
VIOD was hierdoor gevloerd en kon niet voorkomen dat v.v. Voorwaarts dat ging doordrukken.
Minuut 80 stond in het teken van de goede aktie op de 16 meter lijn van Roel Jacobs, waarbij hij de 3-1 onberispelijk tegen het net schoot en de VIOD-doelman kansloos liet.
Hierna was even het woord aan beide andere aanvallers, want Dennis Aarnink gaf in de 84e minuut een mooie assist op Pim Uriot die van dichtbij de 4-1 ging scoren.
Het mooie slotakkoord was voor de man of the match Roel Jacobs die in de 86e minuut en twee minuten later op assist van Dennis Aaarnink de 5-1 en 6-1 binnenschoot.
Overigens werd er tussendoor nog een doelpunt afgekeurd en een vermeende strafschop voor Voorwaarts 1 onthouden, waardoor de 6-1 eindstand een feit werd.

v.v. Voorwaarts had ruim een uur lang nodig om goed in haar spel te komen, maar kon het met een geweldig en uitstekend laatste kwartier een terechte 6-1 overwinning laten noteren en betekende dat voor de 10e keer op rij ongeslagen.

Zaterdag 9 maart staat de uitwedstrijd van Voorwaarts 1 tegen mede concurrent OSM'75 1 (aanvang: 14.30 uur) op het programma.
Bij winst kan v.v. Voorwaarts 1 de 2e periodetitel veroveren en bij gelijkspel of verlies is het afhankelijk van de uitslagen van de huidge nummer 1 Zwaluwen Utrecht 1.
Het wordt in ieder geval komende zaterdag een spannende wedstrijd.