Prijsseweg 14 A1
4105LE
CULEMBORG
tel. 0345-512924

Zaterdag 2 december stond voor Voorwaarts 1 de uitwedstriijd tegen Focus'07 1 op het programman en werd deze terecht met 1-3 gewonnen.

v.v. Voorwaarts startte de wedstrijd uitstekend en lag de bal er al na 38 seconden in het net van Focus 1 (dat betekende gelijkertijd een record/hoogtepunt in de Voorwaarts 1 historie op de zaterdag).
Een mooie aanval over links kwam de bal via middenvelder Roel Jacobs bij spits Jasper van Rozen terecht, zijn doelpoging werd niet goed verwerkt door de Focus-doelman en kon Pim Uriot vlak voor de doellijn de 0-1 binnen glijden.
Daarna bleef v.v. Voorwaarts de betere ploeg en kreeg het kansen via Roel Jacobs (schot naast), Niels Schoenaker (schot over) en kon Pim Uriot alleen voor de Focus-doelman zijn aktie niet succesvol afronden.
Na 24 minuten spelen lag het spel minuten stil, toen bleek een speler van Focus'07 en middenvelder Roel Jacobs met de hoofden tegen elkaar knalden.  Beide spelers moesten zwaar bebloed het veld verlaten, Roel Jacobs was met zijn hoofdwond er het ergste aan toe en moest naar de eerste hulp in Nieuwegein om het professioneel te laten dichten (hulde aan Sascha en Frits die Roel goed hebben begeleid en keurig hebben thuisgebracht).
Onder de indruk van het incident en los van een aantal speldenprikjes van zowel Focus'07 als v.v. Voorwaarts gebeurde er tot aan de rust niets meer.

In de tweede helft begon Focus'07 met een kort offensiefje en redde invaller doelman Youp Tromp zeer fraai op een kopbal van een op een paar meter geheel vrijstaande Focus-speler.
Na een kwartier spelen kreeg Focus'07 van de vriendelijke scheidsrechter zeer gemakkelijk (en dus onterecht) vanwege een vermeende handsbal (aangeschoten hands) een strafschop toegekend en stond het ineens tegen de verhouding in de stand op  1-1. Kort daarna volgde de eerste grote kans voor vv. Voorwaarts na rust via invaller Tim Tuink, maar zag hij zijn schot van dichtbij aan de verkeerde kant van de paal voorbij gaan.
Bij deze 1-1 stand was voor het beide ploegen gaandeweg hinken op twee gedachtes om een gelijkspel te omarmen of nog voor de overwinning gaan.  In bijzonder op aangeven van de goedspelende middenvelder Tim Brons ging v.v. Voorwaarts nog even alles op alles zetten en viel pardoes de bal op de rand van het strafschopgebied in de 85e minuut voor de voeten van Tim Tuink en schoot hij onhoudbaar in de rechterbenedenhoek de verdiende 1-2 binnen.  Iedereen verwachtte dat Focus nog alles uit de kast zou gooien om de gelijkmaker te forceren, maar dat bleef uit.  Het was zelfs zo dat Pim Uriot met een mooie solo de 1-3 eindstand op het scorebord liet prijken.
Zowel de staf alsmede de meegereisde supporters hebben genoten van deze overwinning waardoor Voorwaarts 1 nu vier wedstrijden ongeslagen is en vertrouwen in eigen team en kunnen begint te krijgen om weg te blijven/te komen van de degradatiezone.

Komende zaterdag 9 december (aanvang: 14.00 uur) speelt Voorwaarts 1 tegen UVV 1 thuis.