Dierenriem 4
3738TR
MAARTENSDIJK
tel. 0346-212241

Zaterdag 27 januari behaalde Voorwaarts 1 geheel verrassend, maar zeker niet tegen de verhouding in, een dik verdiende en ruime 0-6 overwinning in de uitwedstrijd tegen SVM Maartensdijk 1.

Voorafgaand werd afgelopen week bekend dat de technische staf is uitgebreid met assistent-trainer Luke Spliet en los van het feit dat wij hem hiermee feliciteren en succes wensen, was de uitslag van deze wedstrijd voor hem ook al gelijk een mooi cadeautje om uit te pakken.

Vlak voor aanvang werd er met alle aanwezigen in alle stilte en met respect een minuut stilgestaan bij het overlijden van "Nicolette" (echtgenote van Co - Materiaalman en moeder van grensrechter Willy) en speelden alle Voorwaarts-spelers ook met waardigheid met de rouwband om.

Vanaf de eerste minuut wisten beide teams dat zij moesten winnen om van de laatste plaatsen (laatste 2 degraderen rechtstreeks en 3 teams spelen nacompetitie) en het onderlinge verschil van drie punten was in het voordeel van Voorwaarts 1.
Vrij snel na het begin liet v.v. Voorwaarts snel merken er zin en geloof in te hebben dat zij ook echt met de winst naar huis zouden gaan.  SVM daarentegen was drukdoende met verdedigen en met haar counters en de lange ballen van achteruit kwamen zij eigenlijk niet 1 keer in scoringspositie.
Na enkele speldenprikjes speelde Pim Uriot zich vrij op rechts, gaf hij een uitstekende pass op de vrijstaande linksbuiten Dennis Aarnink en die schoot net binnen de zestien meter heel fraai de bal onhoudbaar in de rechterbenedenhoek (0-1).  Daarna bleef v.v Voorwaarts aandringen om de 0-2 op het scorebord te krijgen, maar bleef dat na een handjevol kansjes even uit. Wel vermeldingswaardig was dat vanuit een hoekschop van Vincent Hofman de kopbal van Felix Boessenkool door een SVM-verdediger van de doellijn werd gekopt.
In de 42e minuut kreeg v.v. Voorwaarts haar 3e vrije trap net buiten de zestien meter, werd deze onberispelijk en goed door Pim Uriot in de linkerbenedenhoek tegen het net geschoten en kwam de ruststand hiermee op 0-2.

Na de rust nam Dennis Aarnink een hoekschop van rechts en werd de bal door de eerste SVM-spelers gemist en pardoes kon Roel Jacobs de 0-3 binnen tikken.
Kort hierna nam v.v. Voorwaarts even gas terug en kreeg SVM een minuut of 10 even het betere van het spel en twee goede kansen vanuit snelle counters, maar dit werden geen doelpunten. Opvallend was wel dat deze kansen er kwamen niet via de lange bal, maar door goed veldspel.
SVM sloot in de 73e minuut haar enige goede periode zelf af met een eigen doelpunt (0-4), nadat een voorzet van Roel Jacobs door een SVM-speler in het eigen doel werd getikt.
Invaller Leon Arends stal in de 86e minuut de show met zijn mooie schot en doelpunt (0-5), nadat hij door Youp Tromp vanuit vrije trap op links in stelling werd gebracht.
Slotakkoord was voor Roel Jacobs die eerder door Pim Uriot de diepte in was weggestuurd en met zijn solo en het omspelen van de SVM-doelman de eindstand op 0-6 bepaalde.

Mooie overwinning en hiermee heeft v.v. Voorwaarts aansluiting met de middenmoot gekregen en om dit vast te houden zou een overwinning komende zaterdag thuis tegen Brederodes 1 (aanvang: 14.00 uur) zeer welkom zijn.