Voorwaarts 1 revancheert zich op grootse wijze en verslaat meer dan terecht koploper OSM'75 1 op de valreep.

Arienslaan 2
3573PT
UTRECHT
tel. 030-2716858

Zaterdag 14 oktober gaat onder de vermelding van de ommekeer voor v.v. Voorwaarts de boeken in en werd daarmee ook de 2-1 overwinning op koploper OSM'75 zeer verdiend bereikt en aansluitend gevierd.

Direct in de eerste helft liet v.v. Voorwaarts al zien dat het voetbal geheel anders moest gaan gebeuren dan de week daarvoor (verlies 3-2 uit tegen VIOD).
Met invaller Erik van Zwieten (doelman zaterdag 5) op het doel en Bas Volgers die als laatste man een zeer goed debuut maakte, had v.v. Voorwaarts een veel betere wedstrijdinstelling, werden de taken veelal ook prima uitgevoerd en speelde het echt als een team.
Kansen via Roel Jacobs en Fir Baas en enkele scrimmages voor OSM-doel leverden wel veel gevaar op, maar geen doelpunten.
Aan de andere kant kon OSM'75 maar moeilijk het eigen spelletje spelen en kwam het voor rust slechts 1x keer voor het Voorwaarts-doel. Hieruit viel wel gelijk na een goede aktie van de rechtsbuiten van OSM'75 pardoes de 0-1 binnen.

Na de rust werd v.v. Voorwaarts nog sterker en werd spits Roel Jacobs een aantal keren in stelling gebracht, maar zijn inzetten gingen net over of naast of werden gepareerd door de OSM-doelman.
Trainer Walter Bout ging vanaf de 60ste minuut welgeteld drie keer wisselen en kwam verdediger Felix Boessenkool in het veld voor de goedspelende linksachter Harmen Prenger, eventjes later middenvelder Tim Brons voor middenvelder Tim Tuink en de laatste en uiteindelijk belangrijkste wissel in de 75e minuut was linksbuiten Luuk Baas voor de rechtsachter Jorik Koenjer.
Hiermee werd de druk op het OSM-doel volledig opgevoerd en verdiende v.v. Voorwaarts te scoren.  Toch kreeg OSM rond de 65e minuut eerst nog een grote kans een doelpunt te scoren toen de OSM-rechtsbuiten alleen op het Voorwaarts-doel afging en was het aan doelman Erik van Zwieten met zijn topredding te danken dat de stand ongewijzigd op 0-1 bleef staan.
De dikverdiende gelijkmaker kwam pas in de 86e minuut op het scorebord, nadat eerder vele kansen (via o.a.  schoten van Roel Jacobs en Jeroen Stadler en de mogelijke intikker van Dennis Aarnink) onbenut waren gebleven. Roel Jacobs scoorde de 1-1 uit een terecht gegeven strafschop vanwege opzettelijk hands. Het aanvallende Voorwaarts wilde meer en kreeg in de 89e minuut ook loon naar werken.
Uit een hoekshop van Dennis Aarnink kwam via een scrimmage de bal aan de linkerzijde van het strafschopgebied bij Luuk Baas en werd hij met vlammend en onhoudbaar laag schot in de rechter benedenhoek de matchwinnaar (2-1).
Tegen het einde van de wedstrijd was er veel tumult aan OSM-zijde rondom een overtreding, maar kon de wedstrijd na een paar minuten oponthoud gewoon worden uitgespeeld.

Eindelijk zijn de eerste drie punten binnen en was dit te danken aan het collectief van de gehele zaterdagselectie.  Fijn dat deze winst ook werd geboekt op de koploper, want dat geeft veel vertrouwen naar de volgende wedstrijden toe en dit team heeft het in zich bij de eerste vier teams bovenaan te eindigen.

Dinsdagavond (17/10) speelde Voorwaarts 1 een oefenwedstrijd uit tegen FC Driebergen 1 en verloor met 3-1 in deze leuke en sportieve ontmoeting.

Zaterdag 28 oktober staat voor Voorwaarts 1 het competitietreffen uit tegen Zwaluwen Utrecht 1 (aanvang: 14.30 uur) op de agenda en heeft het komende zaterdag vanwege het bekerprogramma zelf een weekend vrij.