Mijdrechtsedwarsweg 4
3645GA
VINKEVEEN
tel. 0297-263527

Op zaterdag 23 maart pakte het gehavende Voorwaarts 1 in haar uitwedstrijd een verdiende 0-1 zege op mede-concurrent Hertha 1 uit Vinkeveen en is het daarmee na dertien wedstrijden achtereen nog steeds ongeslagen.

In de eerste helft bleek de straffe wind dwars over het veld heen de grootste tegenstander voor beide teams te zijn, want het was moeilijk voetballen en het werd hierdoor ook geen beste wedstrijd.
Toch liet v.v. Voorwaarts nog het beste voetbal zien en stond het verdedigend heel goed.
Daarentegen had Hertha af en toe overwicht op het middenveld via hun behendige en goede voetballers, maar konden zij in deze wedstrijd telkenmale geen goede eindpass afgeven.
Echte doelkansen waren sowieso schaars te noemen in deze sportieve wedstrijd, maar kon v.v. Voorwaarts er wel meer dan Hertha laten noteren.
Met name over links kwam v.v. Voorwaarts via Marc Drijver en Tim Tuink er een paar keer goed door, maar leverde het in het begin van de wedstrijd nog geen kansen op.
Toch kon v.v. Voorwaarts al in de 11e minuut de 0-1 op het scorebord laten verschijnen.
Aanvaller Luuk Baas gaf een uitstekende assist op middenvelder Jeroen Stadler, die na misverstand tussen doelman en de aanvoerder van Hertha, met een prima sliding en trap de bal heel mooi en bekwaam van dichtbij binnenschoot.
Even later kon de goed spelende Tim Tuink (weer terug na lang blessureleed) de stand op 0-2 brengen, maar zag hij zijn mooie lage afstandsschot met een vingertop van de Hertha-doelman net uit de rechterbenedenhoek getikt worden.
Luuk Baas werd even later door een fout vlagsignaal van de Hertha-grensrechter door de goedleidende scheidsrechter Westland voor buitenspel afgefloten, anders had hij alleen op de Hertha-doelman kunnen afgaan. Vlak voor rust kreeg opnieuw Luuk Baas een goede kans over rechts, maar miste zijn eindschot jammer genoeg de juiste richting.
De ruststand had zomaar 1-1 kunnen en misschien wel moeten zijn toen de Hertha-aanvoerder een niet te missen kans vlak voor doelman Rik van den Boogaart volledig verprutste en bleef het gelukkig voor v.v. Voorwaarts de 0-1 op het scorebord staan.

Na rust veranderde het spelbeeld niet, al zag je wel dat enkele spelers van v.v. Voorwaarts vermoeid begonnen te raken en dat resulteerde in meer behoudend voetbal.
Gelukkig stond de verdediging als een huis o.l.v. doelman Rik van den Boogaart en speelde iedereen een goede en foutloze wedstrijd.
Hertha heeft hooguit voor dreiging kunnen zorgen, maar tot echte doelkansen kwam het in de 2e helft zeker niet.  De Hertha-dreiging was helemaal afgelopen toen de ongelukkig en matig spelende Hertha-aanvoerder zijn 2e gele kaart ontving en met rood helaas voor hem en het team het veld afmoest.
Vanaf dat moment kon v.v. Voorwaarts weer het initiatief volledig overpakken en was het aantal keren dreigend via Pim Uriot en de goedspelende linksachter Marc Drijver.
Luuk Baas liet in de 75e minuut de allergrootste kans (alleen voor de Hertha-doelman) onbenut, waardoor na het laatste fluitsignaal uiteindelijk de meer dan terechte 0-1 eindstand de boeken in mag gaan.
Door deze overwinning en uitstekende teamprestatie (zonder enkele sterkhouders) stijgt v.v. Voorwaarts naar de vijfde plaats en doet het nog volop mee om de nacompetitie voor promotie af te dwingen.

Zaterdag 6 april (aanvang: 17.00 uur) speelt Voorwaarts 1 haar wedstrijd uit tegen Hercules 1.