Voorwaarts 1 speelt gelijk tegen OSM'75 en kon daarmee de 2e periodetitel (nog) niet binnenhalen.

Fazantenkamp 619
3607DK
MAARSSEN
tel. 0346-562911

Zaterdag 9 maart speelde v.v. Voorwaarts 1 de uitwedstrijd tegen mede-concurrent OSM'75 1 en speelde met 3-3 gelijk.

Onbedoeld was scheidsrechter Evers, die voorafgaand bekend stond als een goede arbiter, door zijn optreden en cruciale foute beslissingen de twaalfde man van OSM'75 geworden.
Zelfs trouwe OSM'75-toeschouwers riepen na afloop van de wedstrijd dat zij het behaalde punt aan de scheidsrechter te danken hadden en zo horen wedstrijden toch niet te worden gespeeld.

De eerste helft was te gezapig of beter gezegd te behoudend aan de kant van v.v. Voorwaarts en dat kwam ook duur te staan. OSM'75 kon, na een beoordelingsfout van doelman Rik van den Boogaart, door de beste OSM'75-speler gemakkelijk de 1-0 scoren.
Het werd zelfs 2-0 door een buitenspeldoelpunt, waarvan scheidsrechter Evers in zijn eentje beoordeelde dat de de scorende OSM-speler achter de bal was gebleven.

Na rust ging v.v. Voorwaarts -onder aanvoering van de beste man en middenvelder Tim Brons- er vol en goed er tegen aan.
Roel Jacobs veroverde kort na rust de bal -na slecht uit verdedigen- binnen de zestien meter en bracht hij Pim Uriot in stelling om de aansluitingstreffer te laten noteren (2-1).
Vijf minuten later blies de scheidsrechter een veelbelovende aanval af toen Roel Jacobs, na geweldige lange pass van Pim Uriot, twee OSM'75-spelers er uit had gelopen en alleen op de OSM'75-doelman afging.
Scheidsrechter Evers verklaarde na afloop dat hij de gehele situatie niet goed kon beoordelen omdat hij er te ver vanaf stond en hierdoor gedwongen was het foute en zeer onsportieve vlagsignaal van de OSM'75-grensrechter over te moeten nemen.
Desalniettemin bleef v.v. Voorwaarts knokken en kwam het langszij door invaller Vincent Hofman, die met zijn lage schuiver uit ee corner van Tim Brons de 2-2 liet aantekenen.   Vincent Hofman maakte met zijn schot ook de verdiende 2-3 op aangeven van Dennis Aarnink.

Daarna een spannende periode met doelkansen aan beide kanten, maar bleven doelpunten uit door goede reddingen van beide doelmannen.  In de 88e minuut kwam OSM'75 via een gemakkelijk gegeven strafschop op gelijke hoogte (3-3).

v.v. Voorwaarts gooide daarna alles op de aanval en kreeg op de valreep via invaller Jasper van Rozen nog een dot van een kans, maar zag hij zijn inzet door de goede OSM'75-doelman uitstekend gepareerd worden en was de 3-3 eindstand een feit.

Ondanks dat v.v. Voorwaarts 1 met dit resultaat nu 11 wedstrijden ongeslagen is, kon het helaas net niet de 2e periodetitel binnenhalen.
De mannen van Walter Bout zijn nu in afwachting van het resultaat van de inhaalwedstrijd op zaterdag 28 maart a.s. tussen Hercules 1 en Zwaluwen Utrecht'11 1, alwaar de laatstgenoemde club de beste papieren heeft om de 2e periodetitel te pakken.

Komende zaterdag 16 maart speelt v.v. Voorwaarts 1 om 14.00 uur thuis tegen Zwaluwen Utrecht'11 1.

Dinsdag 19 maart (aanvang: 20.30 uur) speelt Voorwaarts 1 een oefenwedstrijd uit tegen derde klasser zondag Sporting'70 1.